Camera dezbate luni moţiunea simplă depusă de PPDD pe tema aderării la spaţiul Schengen

Moţiunea simplă a PPDD pe tema aderării la spaţiul Schengen va fi dezbătută în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor de luni, iar votul final va fi dat de deputaţi marţi, a anunţat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

159 afișări
Imaginea articolului Camera dezbate luni moţiunea simplă depusă de PPDD pe tema aderării la spaţiul Schengen

Camera dezbate luni moţiunea simplă depusă de PPDD pe tema aderării la spaţiul Schengen

Mircovici a precizat, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, că moţiunea a primit avizele necesare din partea Comisiei de politică externă şi a MAE, conform prevederilor Regulamentului Camerei şi poate fi introdusă pe ordinea de zi.

El a spus că membrii Comisiei de politică externă au avizat favorabil moţiunea, în timp ce MAE a considerat că dezbaterea acestei moţiuni nu face un serviciu României, ci dimpotrivă, este contraproductivă.

Conducerea Camerei Deputaţilor decisese, săptămâna trecută, amânarea discutării în plen a moţiunii simple a PPDD pe tema intrării în Schengen, pe motiv că această moţiune trebuie mai întâi avizată de Comisia de politică externă şi de Ministerul de Externe.

Niculae Mircovici a precizat atunci că articolul 162 alineat 2 din Regulamentul Camerei prevede că atunci când se discută moţiuni simple pe teme de politică externă trebuie ca acestea să aibă avizul Comisiei de politică externă şi al Ministerului de Externe.

Grupul parlamentar al PPDD a depus, săptămâna trecută, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă pe tema aderării României la Schengen.

Moţiunea simplă este intitulată "Politica antieuropeană sau cum poate trăi USL fără Schengen" şi este susţinută şi de PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici