Video Candidaturi pe ultima sută de metri: Nicolae Robu luptă pentru un nou mandat de primar al Timişoarei. Boc a depus dosarul pentru Primăria Cluj-Napoca, iar Mihai Sturzu pentru Primăria Braşov, ca independent

Copreşedintele PNL Timiş Nicolae Robu şi-a depus, luni, candidatura pentru un nou mandat de primar al Timişoarei, el anunţând că a strâns 14.000 de semnături de susţinere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2331 afișări

Primarul în funcţie al Timişoarei, Nicolae Robu, însoţit de candidaţii la Consiliul Local Timişoara şi membri PNL, a depus, luni, dosarele cu semnăturile de susţinere la Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Timişoara, aflat în sediul Primăriei.

După depunerea dosarelor de candidatură, Robu a anunţat că a strâns peste 14.000 de semnături de susţinere, în timp ce pentru candidaţii PNL la Consiliul Local Timişoara s-au strâns circa 9.000 de semnături.

Când a coborât de la Biroul Electoral de Circumscripţie, Robu şi însoţitorii săi s-au întâlnit cu preşedintele interimar ALDE Timiş, Teodor Meleşcanu, care venea să depună semnăturile de susţinere pentru candidaţii partidului la alegerile locale din 5 iunie. Fostul şef SIE l-a întrebat pe primar câte semnături a strâns, Robu răspunzând "cam 14.000”, iar Meleşcanu a replicat: "Noi 16.000, dar în patru exemplare”.

La finalul evenimentului, Robu a afirmat că speră să obţină peste 50 la sută din voturile timişorenilor şi că doreşte majoritate absolută şi în CL Timişoara.

"Vrem să avem 18 consilieri locali pentru a avea o majoritate şi pentru hotărârile de CL care implică patrimoniul. Eu cu PSD nu o să mai fac coaliţie în viaţa mea. E o vorbă, niciodată să nu spui niciodată, dar cu PSD, cu oamenii pe care îi are în judeţul Timiş eu nu mai pot să port o discuţie de colaborare", a spus Robu.

Candidatul PNL la Primăria Cluj-Napoca, actualul edil Emil Boc, şi-a depus, luni, dosarul de candidatură la Biroul Electoral Municipal, şi a spus că îşi doreşte ca municipiul să fie oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc şi-a depus, luni, la Biroul Electoral Municipal Cluj-Napoca, dosarul de candidatură pentru funcţia de primar, fiind însoţit de lideri ai PNL Cluj, dar şi de candidaţii pentru Consiliul Local Cluj-Napoca.

“Mi-am depus candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Urmăresc ca, în următorii patru ani, Clujul să aibă cele mai multe locuri de muncă din România şi să fie oraşul cu cea mai bună calitatea a vieţii. Acest lucru este posibil şi am demonstrat că putem fi un competitor serios la adresa Bucureştiului şi credem că, împreună cu echipa PNL, putem avea, în Cluj-Napoca, oraşul cu cele mai multe locuri de muncă şi oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din România”, a spus Boc.

Acesta a adăugat că prin "calitatea vieţii" înţelege calitatea mediului de afaceri, a sănătăţii, a educaţiei, a infrastructuri, a mediului cultural.

"Am demonstrat în anii care au trecut că putem fi primul oraş din România în materie de calitate a vieţii. Nu putem fi mai buni decât Bucureştiul, în termenii populaţiei, pentru că e Capitală, dar Clujul poate fi oraşul numărul unu în România în ceea ce priveşte calitatea vieţii”, a spus Boc.

Întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui PMP, Traian Băsescu, care i-a transmis că a venit timpul să predea ştafeta, Boc a spus că "prietenia rămâne, sfaturile nu”.

Emil Boc figurează şi pe primul loc pe lista de consilieri locali a PNL Cluj-Napoca.

Anterior, la Biroul Electoral Judeţean Cluj s-au depus dosarele de candidatură ale PNL pentru Consiliul Judeţean Cluj, lista fiind deschisă de vicepreşedintele partidului, Alin Tişe. Acesta este şi propunerea liberalilor pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj. Tişe a spus că PNL Cluj vrea să câştige un număr de 19 mandate de consilier judeţean, care să îi confere o majoritate de 50% plus 1.

Alin Tişe a mai deţinut funcţia de preşedinte al CJ Cluj în perioada 2008 – 2012.

Deputatul independent Mihai Sturzu, fost preşedinte al TSD şi membru al trupei Hi-Q, şi-a depus, luni, candidatura la Primăria Braşov, el anunţând că a cheltuit aproape 4.600 de lei pentru campania de strângere de semnături, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sturzu s-a prezentat, luni, la ora 11.30, la Biroul Electoral Municipal Braşov, unde şi-a depus candidatura şi o listă cu peste 4.300 de semnături de susţinere.

„Mi-am depus candidatura la Primăria Braşov şi vreau să vă spun un lucru foarte important. Eu sunt cel care militează pentru transparenţă şi corectitudine în administraţia publică şi din partea politicienilor pentru cetăţeni. Am făcut un calcul şi vreau să vă spun cât ne-a costat pe noi această strângere de semnături. Am cheltuit 1.641 de lei pentru autorizaţia de la Primărie, 261 de lei ne-au costat cele trei corturi, 1.112 lei, feţele de corturi, mesele – 240 de lei, scaune de plastic – 138 de lei, am avut 15 veste care ne-au costat 612 lei, imprimarea vestelor cu logo-ul nostru – 345 lei şi papetărie, pixuri ne-a mai costat încă 230 lei. În total am cheltuit 4.579 de lei, bani care au venit exclusiv din veniturile mele ca parlamentar“, a spus Sturzu într-un filmuleş postat pe pagina sa de Facebook.

El a cerut şi celorlalţi candidaţi la Primăria Braşov să spună care au fost costurile lor în precampania electorală şi cine i-a finanţat, nominalizând câţiva dintre contracandidaţii săi – Răzvan Popa, Cătălin Leonte, Mariana Sebeni, Florian Staicu şi Cornel Comșa.

„Personal nu vreau să mai votăm la Braşov un candidat care este deja dator, cine ştie, poate unor grupuri de interese“, a adăugat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici