Care sunt candidaţii la Primăria Capitalei care refuză confruntarea pe o temă sensibilă: mediul şi calitatea vieţii

Provocaţi de societatea civilă, dintre candidaţii cu şanse să ocupe scaunul de primar general, doar doi sunt dispuşi la o dezbatere.

911 afișări
Imaginea articolului Care sunt candidaţii la Primăria Capitalei care refuză confruntarea pe o temă sensibilă: mediul şi calitatea vieţii

Care sunt candidaţii la Primăria Capitalei care refuză confruntarea pe o temă sensibilă: mediul şi calitatea vieţii

Oamenii politici care vor votul bucureştenilor la alegerile locale care urmează să desemneze primarul general nu au avut nicio confruntare directă, pe niciun subiect.

Fiecare şi-a făcut campanie cum a ştiut şi cum a putut (au umplut cu pliante căsuţele poştale de prin blocuri, au cumpărat spaţiu publicitar pe site-uri fie au oferit interviuri la diverse posturi TV).

Alegerile de pe 9 iunie bat la uşă, iar candidaţii ocolesc un duel direct. Confruntarea este dorită doar de către outsiderii din această cursă, cei care ştiu că au de recuperat procente în sondaje.

Dintre cei mai bine clasaţi 4 candidaţi la alegerile pentru Primăria Capitalei, doar Gabriela Firea, Sebastian Burduja au acceptat invitaţia, exprimată şi public - prin intermediul conturile de socializare, la dezbaterea solicitată de peste 220 de organizaţii, grupuri civice şi persoane publice, reunite sub umbrela platformelor civice Împreună pentru Centura Verde şi Platforma de mediu pentru Bucureşti, având ca temă mediul şi calitatea vieţii în oraş.

Ceilalţi doi, Nicuşor Dan, primarul în funcţie, şi Cristian Popescu Piedone evită un răspuns pe această temă, atitudine care poate fi lesne interpretată ca un refuz.

Subiectul de mediu este unul arzător. În Bucureşti regăsim cea mai mare aglomerare urbană a României, în care trăieşte peste 10% din populaţia ţării, indică statisticile.

Nicuşor Dan: Luptăm împotriva distrugerii

Refuzul lui Nicuşor Dan merită o abordare aparte, câtă vreme acesta s-a făcut remarcat, înainte de a fi ales ca edil-şef, ca lider al unui ONG cu misiunea declarată de a salva Capitala. În 2008, a înfiinţat Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.

„Îmi doresc să trăiesc într-un oras în care fondurile publice sunt folosite corect. Până atunci, sunt implicat într-o serie de procese şi proiecte prin care încerc, pe cale legală, cu ajutorul echipei asociaţiei, să forţez administraţia locală şi Primăria Bucureşti să respecte legea.

Luptăm împotriva sărăcirii oraşului, împotriva distrugerii lui de către rechinii imobiliari, împotriva corupţiei administraţiei locale, dar şi împotriva proiectelor de arhitectură şi urbanism care desconsideră drepturile cetăţenilor oraşului Bucureşti”, erau năzuinţele atribuite atunci lui Nicuşor Dan pe site-ul asociaţiei.

Mediafax a trimis întrebări către toate cele 4 echipe de campanie. Doar echipa de campanie a lui Nicuşor Dan a promis un răspuns în privinţa intenţiei de a participa la dezbaterea de mediul, care acest n-a venit până acum.

Cu doar doi candidanţi dornici să acopere acutul subiect al mediului în Capitală, dezbaterea nu poate avea loc, susţin iniţiatorii demersului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici