Cât costă zborul preşedintelui Traian Băsescu cu avionul de linie

Preşedintele Traian Băsescu s-a decis: nu va mai merge cu avionul TAROM cu care a circulat în regim charter în ultimii doi ani şi jumătate în străinătate după conflictul cu ministrul Relu Fenechiu care i-a reproşat că avionul aduce pierderi companiei de 7 milioane de euro pe an.

784 afișări
Imaginea articolului Cât costă zborul preşedintelui Traian Băsescu cu avionul de linie

Cât costă zborul preşedintelui Traian Băsescu cu avionul de linie (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto Arhiva)

La ultimele două deplasări externe preşedintele a ales zborurile de linie, deşi are la dispoziţie o aeronavă a companiei TAROM adaptată pentru nevoile de securitate şi de comunicaţii ale demnitarilor. 

Astfel, Administraţia Prezidenţială plăteşte în jur de  4000-5000 de euro pentru un drum în Europa , cu diferenţa că banii de la buget nu mai intră automat în contul companiei de stat, ci, în funcţie de cursă, pot ajunge şi la concurenţă. 

Dacă drumul la ultima reuniune a Consiliului European de la Bruxelles a costat Administraţia Prezidenţială  4900 de euro , pentru deplasarea preşedintelui la întronarea Papei Francisc s-au plătit 7441 de euro, arată datele oficiale comunicate gândul.

Având în vedere că zborul Alitalia de dimineaţă ajungea prea târziu la Roma, Preşedinţia a ales cursa care a plecat cu o seară înainte, dublând costurile de transport cu cele de cazare la Roma pentru peste 10 delegaţi. 

Citeşte articolul integral despre cât costă zborul lui Traian Băsescu cu avionul de linie pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici