Cazanciuc: Bugetul pentru investiţii creşte cu 100%, se pot finaliza lucrările la palate de justiţie

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat marţi că bugetul alocat investiţiilor creşte cu 100%, ceea ce va permite finalizarea lucrărilor începute la palate de justiţie din mai multe oraşe.

102 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: Bugetul pentru investiţii creşte cu 100%, se pot finaliza lucrările la palate de justiţie

Cazanciuc: Bugetul pentru investiţii creşte cu 100%, se pot finaliza lucrările la palate de justiţie (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Avem anul acesta un buget în creştere cu 5%, avem creşteri în funcţie de capitole, începând de la 1%, până la 100%. Avem o creştere de 100% a bugetului alocat investiţiilor, ceea ce a permis în aceste zile Băncii Mondiale să ne dea un acord de principiu pentru prelungirea acordului existent în momentul de faţă cu încă doi ani, ceea înseamnă că vom putea finaliza palate de justiţie începute de foarte mulţi ani şi nefinalizate, la Sibiu, la Oradea, la Ploieşti, o investiţie nouă la Craiova", a spus Robert Cazanciuc, la discuţiile din cadrul comisiilor parlamentare privind bugetului MJ pentru 2015.

Ministrul Justiţiei a adăugat că Banca Mondială şi-a exprimat intenţia de a finanţa şi construirea Cartierului de justiţie, proiect ce se doreşte a fi început anul viitor în centrul Capitalei.

"Vorbind despre investiţii, Guvernul a aprobat, în urmă cu o săptămână, proiectul naţional de investiţii în sediile de instanţă de capitală de judeţ. Este vorba de 27 de capitale de judeţ", a mai spus Robert Cazanciuc.

Ministrul Justiţiei a precizat că este pentru al treilea an consecutiv în care bugetul instituţiei pe care o conduce este suplimentat.

Bugetul Ministerului Justiţie pe 2015, de 2,7 miliarde de lei, a fost avizat favorabil de comisiile juridice din Parlament, cu amendamentul unei suplimentări de aproximativ 2 milioane de lei pentru activitatea avocaţilor din oficiu.

Bugetul MJ pe 2015 este de 2.710.586.000 de lei, cu 21,7 la sută mai puţin decât cel din 2014 (3.461.593.000 de lei), potrivit proiectului de buget.

Bugetul a fost adoptat de comisiile juridice reunite cu un amendament, propus de senatorul PSD Ioan Chelaru, privind aprobarea sumei de 46.675.000 de lei pentru plata ajutorului public judiciar, în contextul în care fondurile cu această destinaţie au scăzut de la 42 de milioane de lei, în 2014, la 40 de milioane de lei, în 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici