Ceartă între democrat-liberali şi Zgonea în plen: "Vă rog să aveţi un comportament legat de bunul simţ/Nu sunteţi în măsură să stabiliţi comportamentul meu"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avut, marţi, în plen, schimburi de replici cu reprezentanţii opoziţiei, deputatul PDL Mircea Toader somându-l să aibă un "comportament decent legat de bunul simţ", iar Zgonea replicându-i că nu este în măsură să-i stabilească lui comportamentul.

1076 afișări
Imaginea articolului Ceartă între democrat-liberali şi Zgonea în plen: "Vă rog să aveţi un comportament legat de bunul simţ/Nu sunteţi în măsură să stabiliţi comportamentul meu"

Valeriu Zgonea (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Valeriu Zgonea a avut mai multe divergenţe cu reprezentanţii opoziţiei, pe teme procedurale şi de regulament, fiind necesare mai multe pauze de consultări între liderii gurpurilor parlamentare.

"Domnule preşedinte, vă rog să aveţi un comportament decent în legătură cu regulamentul, dar şi legat de bunul simţ", i-a spus Toader lui Zgonea la un moment dat.

"Nu sunteţi în măsură să stabiliţi dumneavoastră comportamentul meu. (...) După ce că veniţi foarte rar la Parlament, faceţi asemenea afirmaţii la adresa mea", i-a replicat Zgonea.

Discuţiile au apărut pe mai multe proceduri parlamentare, opoziţia invocând fie un drept la replică, fie a dorit să pună întrebări reprezentanţilor Guvernului în timpul dezbaterilor.

Zgonea a răspuns că Regulamentul nu permite întrebări adresate Guvernului decât la secţiunea întrebări şi interpelări sau că dreptul la replică se acordă doar în cazul afirmaţiilor ofensatoare.

Deputatul PDL Tinel Gheorghe a invocat un articol din Regulamentul Camerei care prevede că preşedintele de şedinţă trebuie să dea imediat cuvântul deputatului care solicită să vorbească pe procedură.

"Cred că aveţi un regulament vechi", i-a spus Zgonea.

"Nu, dumeavoastră aveţi alt text", a răspuns deputatul PDL

"Eu merg pe textul Regulamentului, sunt de acord să merg pe el", a conchis Valeriu Zgonea.

Deputaţii au dezbătut 11 proiecte de lege, trei fiind retrimise la comisie, printre care şi Ordonanţa de urgenţă 96/2012 privind măsuri de reorganizare a administraţiei publice centrale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici