Cele mai multe memorii depuse la Comisia de abuzuri a Camerei au vizat justiţia şi pensiile

Cele mai multe memorii depuse în 2014 la Comisia de abuzuri a Camerei vizează domeniul justiţiei şi ilegalităţi în domeniul pensiilor şi a relaţiilor de muncă, iar 252 de memorii au fost ale persoanelor aflate în penitenciare, a declarat, miercuri, în plenul Camerei, şeful comisiei, Mircea Man.

225 afișări
Imaginea articolului Cele mai multe memorii depuse la Comisia de abuzuri a Camerei au vizat justiţia şi pensiile

Cele mai multe memorii depuse la Comisia de abuzuri a Camerei au vizat justiţia şi pensiile

"În perioada semestrului I din 2014 s-au înregistrat 252 de memorii transmise de către persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate în penitenciarele din România. Dintre acestea, în 23 au fost reclamate organele de urmărire penală ale Poliţiei şi Parchetelor, precum şi magistraţi ai instanţelor judecătoreşti, care în urma efectuării unor anchete şi a rechizitoriilor întocmite incorect, conform petiţiilor, ar fi condamnaţi nelegal şi netemeinic la pedepse privative de libertate", a precizat deputatul Man.

El a mai spus că alte 39 de memorii s-au referit nereguli în activitatea penitenciarelor, la încălcarea prevederilor în vigoare, a ordinelor şi dispoziţiilor Ministerului Justiţiei şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, menţionând că au fost transmise Ministerului Justiţiei şi Direcţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Man a prezentat, astfel, în plenul Camerei Deputaţilor, raportul de activitate al Comisiei de abuzuri şi petiţii din Camera Deputaţilor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici