Cele şapte state care ar vota împotriva intrării României în Schengen

Oficialii şi diplomaţii români continuă negocierile pentru aderarea României la Schengen, chiar dacă rezultatul este deja cunoscut: premierul Victor Ponta a anunţat luni că România renunţă să mai ceară un vot pentru aderarea la Schengen, în Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), care va avea loc la Bruxelles, între 7 şi 8 martie, pentru a nu se lovi de votul negativ al Germaniei, anunţat public de ministrul de Interne Hans-Peter Friedrich.

2310 afișări
Imaginea articolului Cele şapte state care ar vota împotriva intrării României în Schengen

Cele şapte state care ar vota împotriva intrării României în Schengen (Imagine: Gandul)

Pe lângă Germania, alte şase state europene ar fi spus nu României, în cazul unui vot pe aderare la Schengen, a dezvăluit luni seara preşedintele Traian Băsescu, fără a le nominaliza. Surse diplomatice au explicat pentru gândul care sunt aceste state. Gândul prezintă cine sunt persoanele care vor reprezenta România la negocierile pentru Schengen din această săptămână, precum şi cine sunt liderii europeni şi familiile lor politice cu care românii se vor confrunta la Bruxelles.

Citeşte care sunt statele care ar vota împotriva intrării României în Schengen în Gândul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici