Cererea ANI privind revocarea din funcţie a deputatului PDL Ştefan Stoica, trimisă Comisiei juridice

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să trimită la Comisia juridică solicitarea ANI referitoare la incompatibilitatea deputatului PDL Ştefan Stoica, a anunţat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

251 afișări
Imaginea articolului Cererea ANI privind revocarea din funcţie a deputatului PDL Ştefan Stoica, trimisă Comisiei juridice

Cererea ANI privind revocarea din funcţie a deputatului PDL Ştefan Stoica, trimisă Comisiei juridice

ANI a solicitat luni Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a deputatului PDL Ștefan Bucur Stoica, după ce ICCJ a decis definitiv că acesta a fost în incompatibilitate, întrucât în perioada în care a fost consilier judeţean în Dolj a ocupat şi funcţia de director al Direcţiei Drumuri Craiova.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), solicitarea de constatare a demiterii de drept a deputatului Ştefan Bucur Stoica a fost formulată în urma deciziei definitive şi irevocabile din 15 octombrie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, referitoare la starea de incompatibilitate constatată în cazul acestuia în 28 decembrie 2011.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Ştefan Bucur Stoica, în calitate de consilier judeţean în CJ Dolj, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a avut simultan şi calitatea de director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, încălcând, astfel, prevederile articolului 88, alineatul 1, litera d) din Legea 161/2003.

Instanţa supremă a admis recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei din 4 aprilie 2012 a Curţii de Apel Craiova, arată luni ANI, într-un comunicat de presă.

Potrivit articolului 25, alineatul 2 din Legea 176/2010, "persoana (...) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdicţia de 3 ani operează potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unui conflict de interese sau a unei stări de incompatibilitate".

Fostul consilier judeţean în CJ Dolj Ştefan Bucur Stoica a obţinut un mandat de deputat în decembrie 2012, el candidând din partea ARD într-un colegiu din Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici