Cezar Preda: Ponta nu mai are nicio şansă să fie premier după alegeri. USL să-şi găsească alt lider

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat că Victor Ponta nu mai are nicio şansă de a rămâne premier după alegerile din decembrie, menţionând că USL trebuie să-şi caute un nou lider şi că toată Europa este convinsă că preşedintele PSD a plagiat şi trebuie să plece.

1054 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Ponta nu mai are nicio şansă să fie premier după alegeri. USL să-şi găsească alt lider

Cezar Preda: Ponta nu mai are nicio şansă să fie premier după alegeri. USL să-şi găsească alt lider (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Întrebat ce şanse are Victor Ponta să rămână prim-ministru după 9 decembrie, Preda a răpuns, într-un interviu la RFI: "Nici o şansă! Şi eu nu sunt un om care să spună nişte lucruri ca să atace sau ca să arate că este în Opoziţie. Domnul Ponta nu mai are nici o şansă!".

"Am spus acum doi ani de zile, când discutam cu lideri politici ai PSD-ului, că Adrian Năstase în plan european este un om mort, cu ghilimelele de rigoare. El este viu încă în România. S-a dovedit până la urmă că am perfectă dreptate, pentru că eu ştiu care e percepţia diplomaţiei europene şi a politicii europene. Iar acum vă spun, Victor Ponta nici nu mai există în Europa! Şi nu o spun ca să mă bucur, că e un om tânăr şi mie până la urmă îmi pare rău de oamenii care încearcă să-şi construiască o carieră. Dar modul cum s-a poziţionat el, cu plagiatul pentru care nu-l iartă nimeni în Europa... poate să mai facă şapte comisii în România! Toată Europa e convinsă că el a plagiat şi că trebuie să plece, iar eu cred că USL-ul trebuie să-şi caute un nou lider", afirmă prim-vicepreşedintele PDL.

El crede că USL nu-l va nominaliza pe Victor Ponta drept premier. "USL-ul îşi caută deja prim-ministru. Ştiu că în fibra sa, PSD-ul ştie ce să facă pentru a rămâne un partid european", a spus Cezar Preda.

Despre Crin Antonescu, Cezar Preda a spus că l-a văzut ţara o lună şi jumătate exact cum este. "Nu cred că va fi vreodată preşedintele României", a spus Preda.

Victor Ponta a declarat recent că dacă USL va obţine 50% plus unu dintre voturile cetăţenilor la alegerile parlamentare, el va fi premier, arătând că se bazează pe precedente. "Dacă USL va lua 50% plus unu, evident voi fi premier. Şi domnul Băsescu spunea că nu mă va numi niciodată premier. Mă bazez pe precedente. Sunt absolut convins că dacă USL obţine 50% plus unu, vom avea primul ministru", a afirmat Ponta.

Potrivit unui scenariu vehiculat în ultima vreme în mediul politic, Ioan Rus ar putea fi nominalizat drept premier de către Traian Băsescu, după alegeri, în cazul în care USL câştigă. Rus a respins însă acest scenariu, marţi, într-o emisiune televizată. "Sa mă propună pe mine premier?! Uitaţi măi de poveştile astea. În ultimii cinci ani eu am vorbit abia acum cu Băsescu de trei ori şi deodată m-am trezit omul lui", a declarat Rus la Realitatea TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici