Cezar Preda: Sperăm să menţinem numărul de membri PE. Sunt mulţumit de Elena Băsescu şi T. Ungureanu

Prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, şi-a declarat speranţa, joi, că partidul îşi va menţine numărul de europarlamentari pentru a ajuta PPE în construcţia unei Europe moderne, el adăugând că, personal, este mulţumit de activitatea deputaţilor Traian Ungureanu şi Elena Băsescu.

351 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Sperăm să menţinem numărul de membri PE. Sunt mulţumit de Elena Băsescu şi T. Ungureanu

Elena Băsescu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

El a menţionat numele celor doi europarlamentari, întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă PDL este pregătit pentru alegerile parlamentare şi dacă există actuali europarlamentari care ar trebui să se afle în fruntea listei de candidaţi pentru Parlamentul European.

"Dacă mă întrebaţi pe mine personal, dintre actualii europarlamentari nu cunosc foarte bine ce au făcut alţi parlamentari europeni care sunt în provincie, avem câţiva care cred că preşedinţii de organizaţii pot aprecia ce au făcut acolo, eu vă pot spune că de la Bucureşti, pentru mine personal, foarte mulţumit sunt de ce au făcut Traian Ungureanu, Elena Băsescu în Moldova la alegerile care au fost", a spus el.

Preda a adăugat că luni se va încheia perioada în care s-au depus de către organizaţii, de către membrii de partid, propuneri de criterii pentru eligibilitatea acestor candidaţi şi în PDL se va discuta luni despre ceea ce înseamnă modelul pentru candidatură.

"PDL este interesat de toate alegerile. (...). Pentru noi orizontul de timp mai 2014 este un orizont care ne permite nouă să intrăm cu cea mai bună formulă de candidaturi. Eu cred că PDL are drepul şi are obligaţia totodată să ajute PPE în construcţia unei Europe moderne, deci noi ne propunem să luăm cât mai mulţi parlamentari, ne-am fi dorit să luăm numărul pe care îl avem acum", a arătat Preda.

Cezar Preda a mai afirmat că acest lucru trebuie să fie hotărât de partid.

"Nu am hotărât încă în structuri sau nu ne-am fixat un obiectiv cuantificat în număr de mandate sau de procente", a declarat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici