Chiuariu propune reforma servicilor secrete

Liberalul Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei, propune într-un proiect de revizuire a Constituţiei limitarea numărului serviciilor secrete la trei, respectiv unul de informaţii interne, unul de informaţii externe şi unul de contra-informaţii al Armatei.

26 afișări
Imaginea articolului Chiuariu propune reforma servicilor secrete

Reforma servicilor secrete, propusă de liberalul Chiuariu în proiectul de revizuire a Constituţiei

"Orice altă structură cu astfel de atribuţii trebuie desfiinţată. Desfăşurarea activităţilor specifice serviciilor de informaţii de către structuri publice sau private constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea pe viaţă", propune Chiuariu.

O altă prioritate - explică liberalul - este limitarea numărului de servicii secrete şi controlul strict al activităţii acestora.

"Personal, sunt sceptic privind posibilitatea unui control parlamentar eficient, avînd în vedere experienţa ultimilor ani. Proliferarea diverselor servicii secrete şi numeroasele indicii că acestea îşi concentrează activitatea în scopuri ilegitime, nedemocratice, politice sau economice, în vederea satisfacerii unor interese personale sau de grup, ale celor care au atribuţia de a numi şefii acestora, impune limitarea drastică, prin chiar legea fundamentală, a activităţii acestora. Ceea ce trebuie stabilit cu stricteţe, este numărul acestora, limitat la trei: un serviciu de informaţii interne, un serviciu de informaţii externe şi un serviciu de contrainformaţii al armatei", susţine Chiuariu.

Deputatul PNL Tudor Chiuariu a lansat, miercuri, în dezbatere publică proiectul său pentru revizuirea Constituţiei, intitulat "Constituţia Libertăţii". Proiectul va fi supus spre dezbatere Biroului Politic, Delegaţiei Permanente şi Congresului Partidului Naţional Liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici