Cîmpeanu, despre festivităţile de premiere: Nu trebuie să aducem competiţia la vârste fragede

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că elevii nu trebuie demotivaţi prin „exagerarea importanţei acordate acestor festivităţi de premiere”: „Nu trebuie să aducem competiţia la vârste fragede”. El propune ca anumite discipline din ciclul gimnazial, ca desen sau sport, să fie notate cu calificative.

703 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu, despre festivităţile de premiere: Nu trebuie să aducem competiţia la vârste fragede

Cîmpeanu, despre festivităţile de premiere: Nu trebuie să aducem competiţia la vârste fragede

Festivităţile de premiere sunt un aspect tradiţional în sistemul de învăţământ românesc, sunt un aspect la care foarte mulţi dintre părinţi ţin şi foarte mulţi dintre profesori ţin. Pe de altă parte, avem competiţia care trebuie încurajată. Având în vedere că principalele obiective ale proiectului România Educată sunt încurajarea performanţei, care se obţine doar prin competiţie, dar pe de altă parte, la fel de important, susţinerea echităţii, accesului egal la o educaţie de calitate, trebuie îmbinate aceste lucruri. Nu trebuie să aducem competiţia la vârste foarte fragede. Nu trebuie să demotivăm elevii prin exagerarea importanţei acordate acestor festivităţi de premiere”, spune Sorin Cîmpeanu.

El spune că una dintre soluţii pentru „diminuarea goanei pentru note, prezentă din păcate mult prea mult în şcoala românească” poate fi renunţarea în gimnaziu la note la anumite discipline, precum sport, muzică sau desen, ci calificative "admis" sau "respins".

Dând calificative <<admis>>/<<respins>>, o mare parte din această competiţie, care nu este din spectrul competiţiilor benefice, ar putea fi eliminată. Este o provocare pe care o lansez public. (...) Să premiem competenţa şi să renunţăm la a mai pune accentul exagerat pe evaluarea şi pe premierea conţinutului şi asta se va întâmpla, dar pentru asta e nevoie de profesori”, conchide ministrul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici