Ciolacu, despre deficit: nu e nicio problemă, au fost nişte plăţi la Ministerul Apărării

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că statisticile privind deficitul nu reprezintă o problemă. Au fost nişte plăţi la Ministerul Apărării şi este început de an, a explicat prim-ministrul.

506 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre deficit: nu e nicio problemă, au fost nişte plăţi la Ministerul Apărării

Ciolacu, despre deficit: nu e nicio problemă, au fost nişte plăţi la Ministerul Apărării

Declaraţiile au fost făcute în condiţiile în care deficitul bugetar a crescut foarte mult în primele două luni ale anului.

„Nu e nicio problemă. În fiecare an în ianuarie şi februarie vine caraclismul. Nu e nicio problemă, ne-am asumat că ne încadrăm într-un deficit rezonabil şi real”, a declarat Ciolacu adăugând că deficitul trebuie controlat astfel încât să nu producă efecte puternice asupra oamenilor.

Datoriile nu le am făcut eu, a mai spus Marcel Ciolacu care a oferit explicaţii despre evoluţia deficitului.

„Avem o coaliţie responsabilă, vedem lucruri credibile, reale, nu este o problemă cu deficitul, au fost nişte plăti la Ministerul Apărării care au venit în lunile ianuarie şi februarie”; a spus premierul.

El a anunţat din nou că anul acesta nu vor fi introduse taxe noi.

„Nu vor fi taxe noi”, a precizat Marcel Ciolacu.

Execuţia bugetului general consolidat în primele două luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un deficit de 28,99 mld lei, respectiv 1,67% din PIB faţă de deficitul de 17,04 mld lei, respectiv 1,07% din PIB aferent celor două luni ale anului 2023.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici