Ciolacu: E posibil ca luni să se termine această campanie electorală

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că este posibil ca luni să se termine campania electorală, în contextul în care Executivul a anunţat că vor fi introduse noi restricţii pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

6511 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: E posibil ca luni să se termine această campanie electorală

Ciolacu: E posibil ca luni să se termine această campanie electorală

„Va fi o perioadă complicată. Azi e prima zi de campanie. Din câte am înţeles şi eu de la preşedintele României, care nu are altă obsesie decât de a organiza alegeri parlamentare pe 6 decembrie, e posibil ca luni să se termine această campanie electorală. Aşteptăm cu toţii explicaţii la restricţiile anunţate în şedinţa de Guvern şi cum se va desfăşutra această campanie electorală, astfel încât drepturile şi libertăţile românilor să nu fie încălcate prin acte normative pe care Guvernul nu are dreptul să le emită”, spune Marcel Ciolacu.

El precizează că social-democraţii înţeleg necesitatea unor restricţii: „Vă reamintesc că dl. profesor Rafila ne anunţă de aproape tei luni de zile că trebuie să luăm aceste restricţii, mai ales în ceea ce priveşte transportul în comun. Nu poate decât să ne impună că, până la urmă, Guvernul o să impună anumite restricţii şi un anumit calendar cu prezenţa la muncă. Nu înţelegem de ce au fost luate cu atâta întârziere. Cu cât luăm decizii nu în timp real, cu atât restricţiile sunt mai dureroase”, afirmă liderul PSD.

Purtarea măştii de protecţie ar putea deveni obligatorie din 9 noiembrie, cursurile şcolare s-ar putea desfăşura doar online, iar circulaţia în toate localităţile din România ar putea fi interzisă în intervalul orar 23.00 – 05.00, conform unei hotărâri CNSU care ar trebui să fie aprobată de Guvern.

Hotărârea CNSU propune instituirea obligaţiei purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, la nivel naţional, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise şi închise, indiferent de valoarea ratei de incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile.

În vederea evitării aglomerării transportului public, se propune ca toate instituţiile publice, precum şi toţi operatorii economici publici sau privaţi să aibă obligaţia organizării activităţii şi desfăşurării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activităţii nu permite acest lucru, să se organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în cel puţin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin 2 ore.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici