Ciolacu: România susţine ferm solicitarea Republicii Moldova de a se asocia Iniţiativei celor Trei Mări

România susţine ferm solicitarea Republicii Moldova de a se asocia formatului de cooperare din cadrul Iniţiativei celor Trei Mări, afirmă premierul Marcel Ciolacu, după întrevederea cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

146 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: România susţine ferm solicitarea Republicii Moldova de a se asocia Iniţiativei celor Trei Mări

Ciolacu: România susţine ferm solicitarea Republicii Moldova de a se asocia Iniţiativei celor Trei Mări

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a avut miercuri o întrevedere cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată în vizită la Bucureşti pentru a participa la Summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări găzduit anul acesta de România.

România susţine ferm solicitarea Chişinăului de a se asocia acestui format de cooperare, care vizează, între altele, identificarea modalităţilor concrete de a angaja Republica Moldova şi Ucraina în proiecte menite să sporească gradul de interconectivitate în domeniile energiei, transporturilor şi digital din regiune, a subliniat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a menţionat că România a transferat recent prima tranşă, în valoare de 10 milioane de euro, pentru finanţarea unor proiecte prioritare, în baza Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară nerambursabilă în valoare de 100 milioane de euro. Fondurile din această primă tranşă au fost direcţionate către achiziţionarea de microbuze pentru transportul şcolar şi către proiecte de infrastructură şi dezvoltare locală (alimentare cu apă, canalizare etc).

Preşedinta Maia Sandu a mulţumit României pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în plan bilateral şi în contextul de securitate actual, provocat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, şi a evidenţiat importanţa continuării cooperării, mai ales în sectorul energetic, în perspectiva apropierii sezonului rece.

Şeful Executivului român a reafirmat susţinerea politică şi în plan tehnic pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, arătând că este prioritară în acest moment obţinerea deciziei privind deschiderea negocierilor de aderare, în cadrul Consiliului European din decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici