Cioloş a făcut un apel către parlamentari: „E un guvern gata să îşi asume soluţii pentru criză”

  • Premierul desemnat Dacian Cioloş a făcut apel la parlamentari să învestească Guvernul, pentru că este „singura soluţie” în acest moment.
  • Cabinetul pe care l-a propus este gata să îşi asume soluţii pentru ieşirea din criză începând din ziua votului, a mai precizat acesta.
227 afișări
Imaginea articolului Cioloş a făcut un apel către parlamentari: „E un guvern gata să îşi asume soluţii pentru criză”

Cioloş a făcut un apel către parlamentari: „E un guvern gata să îşi asume soluţii pentru criză”

După ce miniştrii propuşi au primit avize negative în comisii, cu excepţia lui Cătălin Drulă, premierul desemnat, Dacian Cioloş, a spus că în continuare se votează pe falii de partid.

„Am văzut în aceste audieri parlamentare (...) că se votează în continuare pe falii politice şi pe sigle de partid. În multe comisii, parlamentarii i-au ascultat pe colegii noştri, le-au pus întrebări, colegii noştri au răspuns şi au răspuns cu argumente şi chiar am urmărit în mai multe comisii unde persoane, parlamentari care au pus întrebări şi au primit răspunsurile, au votat totuşi împotrivă pentru că asta a fost decizia la partid. Mi-a părut rău să văd acest lucru, că deşi au auzit răspunsuri clare şi competente, voturile le-au dat după punctajele de partid. Din păcate e greu să ne dezvăţăm de aceste reflexe şi să avem discuţii şi dezbateri pe bune şi vot după conştiinţă şi nu după punctaj de partid. Nu pot eu să îi critic pe cei care au mandat şi votează cum cred ei de cuviinţă”, a spus Dacian Cioloş.

Totuşi, premierul desemnat a făcut un apel către parlamentari pentru a vota miercuri Guvernul Dacian Cioloş.

„Aş vrea să fac un apel către parlamentari, să treacă peste orgolii politice şi să voteze aceste guvern mâine dimineaţă (miercuri - n.r.) pentru că în situaţia în care ne aflăm acest guvern este o soluţie şi oferă soluţii. Am fost singura soluţie care a mers cu propuneri la Cotroceni, acum o săptămână. Într-un termen foarte scurt am căutat să structurăm o echipă, să venim cu un program de guvernare, n-am folosit cele 10 zile tocmai pentru că suntem conştienţi de urgenţa momentului. E acum pe masa Parlamentului o soluţie care ţine doar un vot distanţă din partea fiecărui parlamentar. E un guvern gata să îşi asume soluţii pentru această situaţie de criză şi asta începând de mâine după-amiază dacă primim votul. Fac un apel la parlamentari să iasă din logica strictă a directivelor de partid şi să se gândească la alegători chiar să se consulte cu alegătorii, cu cetăţenii în această seară, până mâine dimineaţă şi mâine la vot să aibă un vot responsabil şi să voteze pentru o soluţie care să ne rezolve problemele”, a mai spus Cioloş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici