Cioloş: Nominalizarea lui Mihail Dumitru este înţeleaptă

Comisarul european desemnat al Agriculturii, Dacian Cioloş a declarat, luni seara, agenţiei MEDIAFAX, că nominalizarea lui Mihail Dumitru pentru ministerul român de resort este "o decizie înţeleaptă", din punctul de vedere al alegerii unui cunoscător al tendinţelor din Politica Agricolă Comună.

53 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Nominalizarea lui Mihail Dumitru este înţeleaptă

Cioloş: Nominalizarea lui Mihail Dumitru este înţeleaptă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Salut nominalizarea lui Mihail Dumitru pentru funcţia de ministru al Agriculturii. Cred că este o decizie inţeleaptă să se mizeze pe cineva care cunoaşte bine perspectivele europene ale agriculturii, dat fiind faptul că în următorii doi ani se vor lua decizii importante privind viitorul Politcii Agricole Comune după 2013 şi, în aceste condiţii, România ar putea avea la masa Consiliului de miniştri ai Agriculturii pe cineva care cunoaşte dezbaterile europene", a declarat, pentru MEDIAFAX, comisarul european desemnat.

În context naţional, Cioloş, fost ministru al Agriculturii, şi-a exprimat speranţa ca Dumitru, dacă va fi învestit cu acest portofoliu, să aibă "înţelepciunea" să se " înconjoare la minister de oameni care cunosc bine realităţile agriculturii din România" şi, mai ales, "să fie deschis dialogului cu organizaţiile profesionale agricole".

Cioloş a precizat că relaţia cu aceste organizaţii i se pare "esenţială".

Mihail Dumitru, nominalizat de PDL pentru portofoliul Agriculturii, a fost task manager la Delegaţia CE în România, pe resortul Agricultură şi apoi expert la Direcţia Generală Agricultură din Comisia Europeană, responsabil cu programele de dezvoltare rurală pentru România.

Senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei, desemnat iniţial pentru funcţia de ministru al Agriculturii, declarase, săptămâna trecută, corespondentului local al MEDIAFAX, că intenţionează să renunţe la această funcţie, după ce în mass-media au apărut acuze privind un accident de circulaţie mortal în care a fost implicat.

Candidatura lui Orest Onofrei era validată în Delegaţia Permanentă a PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici