Cioloş: Nu mă interesează să câştig voturi, nu candidez în 2016. Am fost în Senat din respect

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că nu îl interesează să candideze la alegerile din 2016 şi nici să câştige voturile cetăţenilor, precizând că nu asta a intenţionat când a venit la şedinţa solemnă din Senat dedicată Zilei Naţionale, ci a făcut acest gest din respect pentru Parlament.

485 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Nu mă interesează să câştig voturi, nu candidez în 2016. Am fost în Senat din respect

Cioloş:Nu mă interesează să câştig voturi, nu candidez în 2016. Am fost în Senat din respect

"Eu am spus când am fost învestit cu Guvernul în Parlament, că guvernul acesta, chiar dacă nu are în spate o majoritate politică clar definită, va respecta Parlamentul pentru că va lucra cu Parlamentul. Acesta este Parlamenul în funcţie cu care Guvernul va trebui să-şi treacă proiectele şi că vom avea o atitudine de respect faţă de Parlament", a declarat premierul Dacian Cioloş, la România TV.

Prim-ministrul a ţinut să precizeze că a venit la şedinţa solemnă din Senat dedicată Zilei Naţionale din respect pentru Parlament.

"Invitaţia a venit din partea Senatului, deci o Cameră a Parlamentului şi mi se pare un gest de minim respect să răspundem la o astfel de invitaţie, nu pentru orice subiect, ci pentru o ceremonie legată de Ziua Naţională. Deci nu există nicio altă intenţie ascunsă în decizia de a răspunde invitaţiei Senatului", a spus Cioloş.

Întrebat dacă are în plan, în viitorul apropiat, o carieră politică, premierul a răspuns că nu acesta este motivul pentru care a acceptat "poziţia de prim-ministru".

"Nu mă interesează să mă prezint la alegerile din 2016, nu din acest motiv am acceptat poziţia de prim-ministru, vreau să-mi duc la bun sfârşit mandatul care mi-a fost încredinţat şi să fac cât mai multe din lucrurile pe care m-am angajat să le fac împreună cu guvernul", a spus Cioloş.

El a precizat că nu îl interesează să facă "gesturi" pentru a câştiga voturile cetăţenilor.

"Chiar m-am uitat în dicţionar după diferitele speculaţii că vreau să intru oficial în politică, Dicţionarul Explicativ al Limbii Române spune că << politică înseamnă a participa activ la rezolvarea treburilor statului sau o manieră de a guverna un stat>>, deci eu asta fac, dacă guvernez înseamnă că fac politică...o fac, dar nu mă interesează să fac gesturi ca să câştig voturile cetăţenilor", a mai declarat prim-ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici