Ciorbea, la Comisia de irigaţii: Sunt obosit, scuze dacă nu voi fi extrem de logic, cum v-aţi aştepta

Fostul premier Victor Ciorbea a venit obosit, joi, la audierea din Comisia parlamentară pentru irigaţii, spunând că a lucrat toată noaptea şi că a căutat pe site-uri documente şi informaţii despre un contract, iniţiat pe vremea mandatului său, privind achiziţionarea unor echipamente de irigaţii.

21 afișări
Imaginea articolului Ciorbea, la Comisia de irigaţii: Sunt obosit, scuze dacă nu voi fi extrem de logic, cum v-aţi aştepta

Ciorbea, la Comisia de irigaţii: Sunt obosit, scuze dacă nu voi fi extrem de logic, cum v-aţi aştepta (Imagine: Montaj foto)

"Am lucrat toată noaptea şi vă cer scuze, dacă sunt mai obosit sau dacă nu voi fi extrem de logic, cum v-aţi fi aşteptat", le-a spus Ciorbea deputaţilor din comisie.

El fusese invitat la comisia parlamentară de anchetă privind irigaţiile, pentru a prezenta măsurile luate de Guvern pe perioada mandatului său şi pentru a da detalii legate de afacerea Transchem, o investiţie derulată prin programul Romag, care viza achiziţionarea din SUA a unor utilaje şi echipamente de irigaţii. În urma acestei investiţii statul român a fost păgubit cu circa 100 de milioane de dolari.

Victor Ciorbea a precizat că, după ce a aflat că este invitat la comisia parlamentară de anchetă, a intrat pe diverse site-uri în căutarea unor documente şi a aflat mai multe informaţii legate de contractul Romag din ştirile din presă apărute în ultimile două luni ale acestui an, adică de când comisia de anchetă privind irigaţiile şi-a desfăşurat activitatea.

"Mi-am reamintit mai multe lucruri văzând ce este scris în presă, în ultimile două luni din acest an", a explicat Ciorbea, care a ţinut să precizeze că s-a documentat, în special, dintr-o ştire MEDIAFAX apărută pe 9 iulie 2009.

Fostul premier a spus că nu are documente decât o hotărâre de guvern din 1997, că îşi aminteşte vag anumite aspecte şi că nu a participat la negocierea privind contractul încheiat cu partea americană pentru achiziţionarea unor instalaţii de irigaţii.

"Era vorba despre o propunere privind aducerea unor utilaje de ultimă generaţie în ţară (...) Nu am participat la negocierea propriu-zisă şi prin hotărârea de guvern s-a dat autorizare instituţiilor abilitate să realizeze contractul, iar punerea în practică s-a făcut după demisia mea", a adăugat Ciorbea.

Comisia parlamentară de anchetă i-a audiat, joi, pe fostul premier Victor Ciorbea şi pe fostul preşedinte al ţării Emil Constantinescu, pentru a discuta în legătură cu măsurile şi fondurile privind irigaţiile. Deputaţii din comisie l-au invitat la audieri şi pe Mircea Geoană, fost ambasador al României la SUA, dar acesta nu a venit la şedinţa comisiei, generând nemulţumirea deputatului PD-L Valeriu Tabără, preşedinte al comisiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici