Cîţu, despre desfiinţarea SIIJ: „Am susţinut toate soluţiile, dar politica nu se face pe condiţionări şi şantaj”

Premierul Florin Cîţu spune că el a fost primul care a susţinut soluţiile venite de la Ministerul Justiţiei pentru desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor în Justiţiei (SIIJ), dar politica nu se face „pe condiţionări şi şantaj”.

133 afișări
Imaginea articolului Cîţu, despre desfiinţarea SIIJ: „Am susţinut toate soluţiile, dar politica nu se face pe condiţionări şi şantaj”

Cîţu, despre desfiinţarea SIIJ: „Am susţinut toate soluţiile, dar politica nu se face pe condiţionări şi şantaj”

Florin Cîţu a răspuns criticii privind desfiinţarea SIIJ şi a spus că el a fost primul care a susţinut acest lucru.

„Acea piedică pe care o pun cu SIIJ: am fost primul care a negociat ca SIIJ să treacă prin Guvern. A trecut prin Guvern, am negociat cu toată coaliţia, am susţinut toate soluţiile care au venit de la Ministerul Justiţiei pentru a desfiinţa SIIJ. Politica nu se poate face pe condiţionări şi pe şantaj”, a spus Cîţu.

Despre acuzaţia că a încălcat protocolul prin punerea pe ordinea de zi suplimentară a proiectului „Anghel Saligny”, Cîţu a spus că nu a fost o înţelegere pe acest lucru în coaliţie, că USR nu l-a respins, ci doar s-a cerut o prioritizare.

„Să fim foarte oneşti. Nu a fost nicio înţelegere în coaliţie. Colegii de la USR au spus că vor o prioritizare: întâi vrem SIIJ, apoi facem acest program de dezvoltare. Colegii de la UDMR au spus că mai întâi pensiile speciale, apoi facem SIIJ, apoi facem „Anghel Saligny”. Eu am spus foarte clar că mă interesează să dezvoltăm România. Nu avem timp de jocuri politice. Nu avem timp să stăm să condiţionăm. Toţi colegii au avut tot timpul susţinerea pentru a soluţiona orice problemă au avut. De fiecare dată dar nu putem să ţinem prizonieră România, pe români, doar pentru că într-un partid sunt alegeri”, a mai spus Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cîţu,
siij,
şantaj

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici