Cîţu, despre refacerea coaliţiei cu USR: „Să recunoască greşeala şi putem merge mai departe”

  • Florin Cîţu spune că USR trebuie mai întâi să recunoască „greşeala”, după care se poate merge mai departe.
  • Deocamdată, spune preşedintele PNL, este complicat să iei în serios cuvântul „responsabilitate”, rostit des de USR.
1935 afișări
Imaginea articolului Cîţu, despre refacerea coaliţiei cu USR: „Să recunoască greşeala şi putem merge mai departe”

Cîţu, despre refacerea coaliţiei cu USR: „Să recunoască greşeala şi putem merge mai departe”

Întrebat, joi, dacă va ajunge PNL să susţină cabinetul pe care urmează să-l propună USR duminică, dacă până atunci nu se ajunge la o înţelegere, Florin Cîţu a răspuns că PNL are o decizie care spune că nu poate fi la guvernare cu partidul care a votat moţiunea de cenzură.

„Să nu trecem foarte uşor peste modul în care am ajuns astăzi aici. Aud foarte mult în spaţiul public cuvântul <responsabilitate> aruncat foarte uşor de la cei care au votat sau au susţinut moţiunea alături de AUR şi PSD, de la cei care acum o lună de zile au luat ministrul sănătăţii, l-au scos din Guvern şi au lăsat România fără ministru într-o perioadă dificilă. Este complicat să iei în serios acest cuvânt <responsabilitate>”, declară Florin Cîţu.

Însă, formaţiunile politice sunt de acord că pentru România importantă este stabilitatea şi refacerea coaliţiei, dar, spune Cîţu, „în jurul Partidului Naţional Liberal”: „este soluţia pe care noi o avansăm. Repet, nu aş trece foarte uşor peste modul în care s-a ajuns astăzi aici. Nu poţi să spui că azi eşti responsabil când ai fost iresponsabil acum o săptămână, acum o lună. Dacă vrem să trecem peste acest moment, trebuie să recunoască o greşeală şi putem să mergem mai departe”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici