Ciucă cere întocmirea unui plan naţional de combatere a nosocomialelor

Premierul Nicolae Ciucă a cerut o situaţie exactă legată de problema infecţiilor nosocomiale din spitale şi întocmirea unui plan naţional de combatere a acestora.

206 afișări
Imaginea articolului Ciucă cere întocmirea unui plan naţional de combatere a nosocomialelor

Ciucă cere întocmirea unui plan naţional de combatere a nosocomialelor

„Este un subiect delicat, este vorba despre un subiect din domeniul sănătăţii. Din păcate, la Târgu Mureş au fost anunţate cinci decese la Spitalul Judeţean din cauza infecţiilor nosocomiale. De asemenea, patru bebeluşi au decedat la Cluj Napoca, se pare că din aceeaşi cauză”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul a cerut să i se prezinte situaţia şi concluziile legate de infecţiile nosomiale.

„Cer Ministerului Sănătăţii ca până la finele săptămânii viitoare să-mi prezinte situaţia şi concluziile concrete, punctual şi la nivel naţional, legate de această problemă a nosocomialelor, care, din păcate, nu este doar o problemă reală, este şi una cu istoric. Ca atare, dna secretar de stat, vă rog la nivelul ministerului, în urma acestei analize, să fim în măsură să procedăm şi la întocmirea unui plan naţional de combatere a nosomialelor”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
nosocomiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici