Ciucă: Creşterea economică a României, cu un punct peste cea înregistrată în Zona Euro

Creşterea economică înregistrată de România în primul trimestru al anului, care este cu un punct peste cea înregistrată în Zona Euro, are loc într-un context economic global complicat, transmite Nicolae Ciucă.

943 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Creşterea economică a României, cu un punct peste cea înregistrată în Zona Euro

Economia României îşi continuă creşterea, potrivit celor mai recente date comunicate de Institutul Naţional de Statistică. Primul trimestru al anului a înregistrat o creştere de 6,4% faţă de perioada similară a anului trecut şi de 5,1% faţă de ultimul trimestru. Am reuşit să menţinem dinamica creşterii economice, care confirmă eficienţa măsurilor Guvernului de a sprijini economia şi cetăţenii în această perioadă marcată de crize multiple. Pasul decisiv pe care îl vom face este ca, prin măsurile guvernamentale, creşterea economică să fie resimţită într-o mai bună calitate a vieţii oamenilor. Această creştere, cu un punct peste cea înregistrată în Zona Euro, are loc într-un context economic global complicat. Efectele pandemiei de Covid-19, criza preţurilor la energie şi gaze naturale şi agresiunea militară rusă din Ucraina au generat provocări majore pentru ţara noastră”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Premierul arată că pachetul de măsuri economico-sociale ”Sprijin pentru România” protejează mediul de afaceri şi cetăţenii, alături de măsurile de stabilizare a preţurilor plătite pentru energie, gaze naturale sau carburanţi.

„Cele 90 de miliarde de euro, bani europeni aflaţi la dispoziţia României în următoarea perioadă, şi investiţiile fără precedent finanţate de Guvern în acest an vor consolida economia, vor crea noi locuri de muncă şi ne vor ajuta să trecem cu bine peste aceste crize multiple pe care le traversăm. Păstrarea cotei unice, încurajarea investiţiilor şi susţinerea mediului de afaceri sunt vitale pentru păstrarea acestui trend pozitiv”, conchide Nicolae Ciucă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici