Ciucă: Există instrumente pentru lupta împotriva cancerului

  • Există instrumente pentru lupta împotriva cancerului: prevenţie, diagnosticare precoce şi tratamente, spune preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL.
  • El afirmă că pandemia Covid-19 a fost ţinta unor atacuri şi teorii conspiraţioniste care au slăbit încrederea populaţiei în vaccinare.
762 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Există instrumente pentru lupta împotriva cancerului

Ciucă: Există instrumente pentru lupta împotriva cancerului

„Cancerul este o problemă tot mai acută la nivelul societăţilor. Numărul bolnavilor de cancer creşte de la an la an la nivel global şi vorbim despre o problemă reală, ale cărei efecte, din păcate, se măsoară în vieţi omeneşti. Cancerul este a doua cauză de mortalitate la nivel global. (...) România nu este ferită de creşterea incidenţei cancerului, boală care ia, anual, zeci de mii de vieţi. Cancerul este a doua cauză principală de deces în România, după bolile cardiovasculare, reprezentând 19% din totalul deceselor”, spune Nicolae Ciucă la dezbaterea „Cancerul în rândul femeilor – direcţii de acţiune pentru îmbunătăţirea prevenţiei, a diagnosticului precoce şi accesului timpuriu la tratament”.

El afirmă că există instrumente pentru lupta împotriva acestei maladii: prin prevenţie, prin diagnosticare precoce şi prin tratamentele propriu-zise. De asemenea, continuă Ciucă, potrivit specialiştilor în domeniu, circa 40% din cazurile de cancer pot fi prevenite.

„Pandemia prin care am trecut a fost ţinta unor atacuri şi teorii conspiraţioniste care au slăbit încrederea populaţiei în vaccinare şi în măsuri de prevenţii ale unor boli. Este important, deci, să combatem aceste curente de gândire la nivelul societăţii, printr-o mai bună informare din partea profesioniştilor din interiorul instituţiilor medicale şi a tuturor celor care desfăşoară cercetare, dezvoltare în domeniu. Sper foarte mult ca astfel de dezbateri pe care le organizăm să fie folosite inclusiv pentru a combate prejudecăţi din societatea noastră”, încheie liderul PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici