Ciucă: Reluarea producţiei de îngrăşăminte chimice este o prioritate

Reluarea producţiei de îngrăşăminte chimice este o prioritate pentru agricultura şi securitatea alimentară a ţării noastre, mai ales în actualul context generat de conflictul din Ucraina, afirmă Nicolae Ciucă, după o întâlnire cu reprezentanţii conducerii combinatului Azomureş.

756 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Reluarea producţiei de îngrăşăminte chimice este o prioritate

„Am avut astăzi (joi - n.r.), în cadrul vizitei pe care o efectuez în judeţul Mureş, o întâlnire cu reprezentanţii conducerii combinatului Azomureş. Acest combinat, care rămăsese singurul producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România, a oprit anul trecut producţia, din cauza creşterii preţurilor la gaze naturale. Reluarea producţiei de îngrăşăminte chimice este o prioritate pentru agricultura şi securitatea alimentară a ţării noastre, mai ales în actualul context generat de conflictul din Ucraina, cu efectele economice şi sociale pe care acesta le-a generat.”, transmnite Nicolae Ciucă.

Premierul arată că prin lipsa acestor fertilizanţi de pe piaţa internă, cei mai afectaţi au fost agricultorii care au fost nevoiţi să apeleze la importuri, lucru care a dus la costuri mai mari de producţie.

„Guvernul va sprijini eforturile de a pune în valoare capacitatea Azomureş, companie cu o producţie anuală de aproximativ 1,5 milioane de tone de îngrăşăminte, din care 1,1 pentru piaţa internă. În 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri netă de 2,5 miliarde de lei şi un profit net de 86,6 milioane de lei, argumente solide că această fabrică are potenţial important de valorificat”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
azomureş,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici