Ciucă: Rezoluţia Parlamentului Olandei, un raport care solicită clarificări

Rezoluţia Parlamentului Olandei nu e un raport de respingere a aderării, ci este un raport care solicită clarificări legate de subiectele care au stat pe agenda relaţiilor cu UE, legate de statul de drept, corupţie şi de crimă organizată, spune premierul Nicolae Ciucă.

462 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Rezoluţia Parlamentului Olandei, un raport care solicită clarificări

Ciucă: Rezoluţia Parlamentului Olandei, un raport care solicită clarificări

„Am făcut şi vom mai face ceea ce trebuie, astfel încât să ne convingem toţi partenerii din UE că România a îndeplinit criteriile tehnice de aderare la Schengen. Acest lucru e dovedit de rezultatele comisiei de verificare, unde au fost reprezentanţi din toate ţările europene, iar rezultatul va fi prezentat pe 26. În Parlamentul Ţărilor de Jos a fost prezentată o rezoluţie care solicită... Nu e un raport de respingere a aderării, ci este un raport care solicită clarificări legate de subiectele care au stat pe agenda relaţiilor cu UE, legate de statul de drept, corupţie şi de crimă organizată. În discuţia pe care am avut-o cu preşedintele Iohannis şi premierul Rutte am înţeles că e nevoie de anumite clarificări”, spune Nicolae Ciucă.

El spune că şi-a exprimat disponibilitatea să pună la dispoziţie toate datele necesare.

„Inclusiv posibilitatea ca prin Ministerul de Interne, dl Bode a transmis deja o scrisoare formală către omologul său, pentru a putea să vină să clarificăm toate aspectele care sunt de clarificat. (...) Dacă în Olanda sunt anumite lucruri de lămurit, suntem aici, le lămurim”, încheie premierul.

Parlamentul olandez a adoptat o rezoluţie prin care solicită guvernului de la Haga să nu îşi modifice poziţia faţă de aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

„Camera, după ce a ascultat deliberările, luând act de faptul că aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen va fi discutată în curând; luând act de faptul că guvernul olandez a votat timp de mulţi ani împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen din cauza corupţiei persistente şi a problemelor persistente legate de crima organizată din ambele ţări; întrucât corupţia şi problemele legate de crima organizată dintr-o ţară Schengen pot crea probleme majore pentru funcţionarea controlului la frontieră din ţara respectivă şi pot reprezenta astfel riscuri de securitate pentru Ţările de Jos şi pentru întregul spaţiu Schengen, întrucât în prezent sunt în curs de desfăşurare anchete de anvergură limitată şi misiuni de investigare a funcţionării statului de drept, a corupţiei şi a crimei organizate în România şi Bulgaria”, se arată în textul rezoluţiei adoptate în Parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici