Ciucă: Schimburile comerciale cu Republica Moldova au crescut în 10 ani cu 2 miliarde de euro

Schimburile comerciale ale României cu Republica Moldova au crescut în 10 ani cu 2 miliarde de euro, a anunţat miercuri preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, în cadrul conferinţei „Moldova Romania Capital Bridges”.

90 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Schimburile comerciale cu Republica Moldova au crescut în 10 ani cu 2 miliarde de euro

Ciucă: Schimburile comerciale cu Republica Moldova au crescut în 10 ani cu 2 miliarde de euro

„Apreciez că în ultimii doi ani de zile s-au realizat legături puternice între România şi Republica Moldova. Au avut loc activităţi comune de o parte şi de alta a Prutului, activităţi politice şi s-au generat semnale care au încurajat mediul economic şi astăzi putem împreună să gândim modul în care putem să întărim acest parteneriat economici şi să consolidăm interconectarea pieţelelor de capital”, a spus Ciucă.

Conform acestuia, angajamentul României faţă de Republica Moldova este „de netăgăduit”: „Am sprijinit şi vom sprijini agenda europeană a Republicii Moldova, mă refer la obţinerea statutului de stat candidat şi desigur la deschiderea negocierilor de aderare”.

„Cred că este important de subliniat, fiind un forum găzduit de Bursa de valori, că în cei zece ani de la semnarea acordului de asociere şi liber schimb cu UE, Republica Moldova a beneficiat de contribuţia României şi am devenit primul partener comercial al Republicii Moldova şi aici putem să vorbim de creşterea schimburilor comerciale de la 1 miliard de euro în 2014 la 3 miliarde de euro în 2024. De asemenea, România a devenit principalul investitor în Republica Moldova, valoarea investiţiilor ridicându-se la 400 de milioane de euro”, a adăugat preşedintele Senatului.

Acesta a menţionat şi că România a devenit principala piaţă de export pentru Republica Moldova, exportul de mărfuri către România atingând 31,6%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici