CNC al PDL va avea loc în 9 aprilie, 15 iulie termen pentru finalizarea alegerilor în filiale

Preşedintele PDL Emil Boc a anunţat, duminică, după şedinţa Colegiului Director, că în data de 9 aprilie va avea loc şedinţa CNC, că alegerile pentru structurile de conducere ale partidului se vor desfăşura de jos în sus, termenul de finalizare a acestui proces find 15 iulie.

60 afișări
Imaginea articolului CNC al PDL va avea loc în 9 aprilie, 15 iulie termen pentru finalizarea alegerilor în filiale

Convenţia Naţională a PDL va avea loc pe 15 iulie

Boc a anunţat că, la Colegiul Director, au fost aprobate modificările la statutul partidului, modificări care vor fi supuse aprobării Consiliului Naţional de Coordonare din 9 aprilie şi în baza cărora se vor desfăşura alegerile interne din PDL.

Programul alegerilor

Boc a afimat că în cadrul noii conduceri a partidului, Biroul Permanent Naţional, opt secretari executivi vor fi aleşi din rândul specialiştilor pe diverse domenii: sănătate, educaţie, muncă, agricultură, economie finanţe şi mediu de afaceri, mediu, justiţie, infrastructură şi energie. Aceştia vor fi aleşi de propriile lor structuri profesionale.

Liderul PDL a precizat că astfel formaţiunea democrat-liberală continuă politica de deschide a partidului spre oameni noi şi valoroşi.

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL se va întruni în 9 aprilie pentru aprobarea modificărilor la statut, iar alegerile pentru toate structurile de conducere din PDl se vor desfăşura de jos în sus şi se vor încheia până 15 iulie, a mai anunţat preşedintele PDL, precizând că acest calendar se va stabili pe 9 aprilie.

Convenţia Naţională a partidului se va desfăşura pe parcursul a două zile, în prima zi urmând a se alege preşedintele, cei patru prim-viepreşedinţi şi secretarul general pe baza moţiunii câştigătoare, dar şi preşedintele Comisiei naţionale de litigii şi cel al comisiei de revizie şi conturi.

În a doua zi de alegeri, în cadrul CNC, se vor alege cei 15 vicepreşedinţi, 3 secretari generali adjuncţi şi 6 secretari executivi, ei urmând să compună Biroul Permanent Naţional al partidului. Cei opt secretari executivi aleşi pe domenii de specializare se vor adăuga celor şase votaţi în CNC.

Însemnul PDL rămâne trandafirul, iar din siglă va lipsi cratima dintre PD şi L

De asemenea, la finalul declaraţiei de după şedinţa Colegiului Director, Emil Boc a confirmat informaţia potrivit căreia însemnul PDL rămâne trandafirul, iar din siglă va lipsi cratima dintre PD şi L.

PDL susţine Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari

Totodată, Emil Boc a reafirmat susţinerea democrat-liberalilor pentru Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, modificări care ar trebui făcute în 2010, astfel încât în 2011 să aibă loc referendumul pentru modificarea Constituţiei.

"Ceea ce românii au votat nu se negociază: reducerea numărului de parlamentari la 300 şi trecerea la parlamentul unicameral", a declarat Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici