Comisarul european Adina Vălean efectuează, luni şi marţi, o vizită în România

Comisarul european Adina Vălean, responsabil pentru transporturi, va efectua, luni şi marţi, o vizită la Bucureşti, pentru a găsi soluţii pentru transporturile pe cale ferată, rutiere, fluviale şi maritime ale mărfurilor din Ucraina şi Moldova.

283 afișări
Imaginea articolului Comisarul european Adina Vălean efectuează, luni şi marţi, o vizită în România

FOTO MEDIAFAX/ Andreea Alexandru

Agenda vizitei comisarului european în România cuprinde o întâlnire cu ONG-uri, voluntari şi reprezentanţi ai CFR, în Gara de Nord, întâlniri cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, vice-premierul Sorin Grindeanu.

Marţi, comisarul european va participa la o video-conferinţă trilaterală cu miniştrii transporturilor din România, Ucraina şi Moldova.

Vizita va începe cu participarea la Conferinţa privind Viitorul Europei (CoFE), eveniment organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, la Muzeul Ţăranului Român, alături de premierul Nicolae Ciucă.

„Prioritatea vizitei mele în România este găsirea de soluţii, împreună cu autorităţile de la Bucureşti şi cele din Moldova şi Ucraina, pentru transporturile pe cale ferată, rutiere, fluviale şi maritime ale mărfurilor din Ucraina şi Moldova. Pe agenda discuţiilor va fi şi nivelul de pregătire al proiectelor de infrastructură din România pentru o absorbţie optimă a fondurilor europene”, declară Adina Vălean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vălean,
ciucă,
ucraina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici