Comisia de anchetă pe măsura 322, scoasă de pe ordinea de zi a plenului Camerei

Plenul Camerei Deputaţilor a decis, luni, cu majoritate de voturi, să scoată de pe ordinea de zi solicitarea redepusă de deputaţii PNL şi PSD la BP privind constituirea unei Comisii speciale de anchetă privind atribuirea proiectelor pe măsura 322.

65 afișări
Imaginea articolului Comisia de anchetă pe măsura 322, scoasă de pe ordinea de zi a plenului Camerei

Comisia de anchetă pe măsura 322, scoasă de pe ordinea de zi a plenului Camerei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a prezentat, luni, de la prezidiu proiectul de Hotărâre pentru verificarea modalităţilor de atribuire şi clarificare a proiectelor pentru acordarea fondurilor europene pe măsura 322 în perioada 2009-2010.

"Este un proiect de hotărâre similar cu cel pentru care plenul s-a pronunţat săptămâna trecută şi l-a respins", a precizat Anastase.

La rândul său, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a acestui proiect.

"Solicit în mod clar scoaterea de pe ordinea de zi", a spus democrat-liberalul.

În replică, viceliderul deputaţilor PSD, Aura Vasile, a propus amânarea subiectului pentru sesiunea de toamnă, însă propunerea sa a fost ignorată.

"Dacă supuneţi la vot, puteţi să supuneţi nu scoaterea de pe ordinea de zi, ci poate amânarea pentru sesiunea din toamnă ca să respectăm întru totul regulamentul. Constituţia, Regulamentul Camerei, sunt interpretate după bunul plac al celor care astăzi guvernează înşelând rezultatul electoral din 2008", a spus Aura Vasile.

La propunerea PDL, plenul Camerei Deputaţilor a decis "scoaterea de pe ordinea de zi" a proiectului de hotărâre privind constituirea unei Comisii de anchetă privind atribuirea proiectelor pe măsura 322, decizia fiind luată cu 98 de voturi "pentru", 71 "împotrivă" apaţinând Opoziţiei şi trei abţineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici