Comisia Europeană, despre dosarul care-l vizează pe Timmermans: Autorităţile române n-au jurisdicţie

Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat, joi, referitor la dosarul înregistrat la Secţia de anchetă care-i vizează pe prim-vicepreşedintele Comisiei Frans Timmermans şi comisarul european Vera Jourova, că autorităţile române nu au jurisdicţie asupra acestor chestiuni.

19918 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană, despre dosarul care-l vizează pe Timmermans: Autorităţile române n-au jurisdicţie

Comisia Europeană, despre dosarul care-l vizează pe Timmermans: Autorităţile române n-au jurisdicţie

„Comisia Europeană a aflat din presă că autorităţile române au lansat o investigaţie penală împotriva unor oficiali din cadrul Comisiei, pentru activitatea lor. Deşi nu facem comentarii despre proceduri judiciare naţionale, am vrea totuşi să le amintim autorităţilor române că nu au jurisdicţie asupra acestor chestiuni. Toţi oficialii din cadrul Comisiei, în calităţile oficiale, sunt subiecţi doar ai jurisdicţiei Curţii de Justiţie a UE şi sunt protejaţi de Protocolul privind Privilegiile şi Imunităţile din cadrul tratatelor, un lucru acceptat de toate statele membre, inclusiv de România. De asemenea, trebuie să reamintim că reprezentanţii Comisiei Europene au exprimat chiar ieri preocupări majore privind situaţia statului de drept din România", a declarat Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Reacţia reprezentanţilor Comisiei Europene vine după ce Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a înregistrat un dosar penal în urma plângerii depuse de luju.ro, plângere în care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, comisarul european pe Justiţie Vera Jourova, procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informaţii false, în legătură cu o presupusă falsificare a raportului MCV din 13 noiembrie 2018.

Iniţial, denunţul a fost depus la DIICOT, însă a fost trimis ulterior către Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici