Comisia Europeană lansează acţiuni de sensibilizare în privinţa riscurilor de dezinformare şi manipulare la alegeri

Comisia Europeană a lansat o serie de acţiuni de sensibilizare cu privire la riscurile de dezinformare, de manipulare a informaţiilor şi de ingerinţe străine, în perioada premergătoare alegerilor europene.

78 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană lansează acţiuni de sensibilizare în privinţa riscurilor de dezinformare şi manipulare la alegeri

Acţiuni de sensibilizare ale Comisiei Europene în privinţa riscurilor de dezinformare şi manipulare la alegeri

În colaborare cu grupul autorităţilor europene de reglementare pentru serviciile mass-media audiovizuale (ERGA), care reuneşte cele 27 de organisme naţionale de reglementare independente din domeniul serviciilor audiovizuale, Comisia Europeană a lansat o campanie comună de comunicare. Aceasta prevede informarea cetăţenilor cu privire la riscurile asociate, pentru a încuraja gândirea critică şi pentru a oferi sfaturi practice privind modul în care poate fi identificată şi combătută dezinformarea.

Materialul video al campaniei va fi difuzat în toate statele membre şi va fi disponibil în toate cele 24 de limbi oficiale ale UE până la începutul lunii iunie.

Comisia dă publicităţii şi un nou set de instrumente cu sfaturi practice pentru profesori şi educatori, inclusiv sugestii practice pentru a-i ajuta pe aceştia să le explice elevilor şi tinerilor ce sunt dezinformarea şi manipularea informaţiilor şi să le ofere mijloace pentru a recunoaşte şi a combate aceste fenomene.

În plus, o nouă pagină web va oferi un punct unic de acces la toate informaţiile şi resursele utile privind comunicarea strategică şi combaterea dezinformării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici