Conducerea Camerei stabileşte săptămâna viitoare când va fi audiată Corina Creţu în comisii

Conducerea Camerei Deputaţilor va stabili, săptămâna viitoare, când va fi audiată Corina Creţu în comisiile de specialitate, a declarat, marţi, secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici, după şedinţa Biroului Permanent al acestui for legislativ.

292 afișări
Imaginea articolului Conducerea Camerei stabileşte săptămâna viitoare când va fi audiată Corina Creţu în comisii

Corina Creţu (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta a trimis o informare adresată Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor în care solicita audierea Corinei Creţu în Comisiile de specialitate ale Parlametului, în urma poziţiei pe care aceasta urmează să ocupe.

"În continuarea corespondenţei noastre din 30 iulie 2014, vă informez că domnul Jean-Claude Juncker, Preşedintele ales al Comsiei Europene, ne-a comunicat decizia sa privind alegerea doamnei Corina Creţu, actual vicepreşedinte al Parlamentului European, pentru poziţia de membru în cadrul Colegiului Comisiei Europene, urmând ca atribuirea portofoliului să se facă la începutul săptămânii viitoare. Imediat după atribuirea portofoliului, vă rog să dispuneţi măsurile necesare pentru audierea doamnei Corina Creţu în Comisiile de specialitate ale Parlamentului, în conformitate cu legea 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul Afacerilor europene", se arată în documentul lui Ponta înaintat conducerii Camerei.

Secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici a declarat, după şedinţa Biroului Permanent, că audierea Corinei Creţu la Comisiile de specialitate va fi stabilită săptămâna viitoare.

"Asta săptămâna viitoare, 16, 17 septembrie se stabilesc procedurile, potrivit legii 373/2013 şi probabil că până săptămâna viitoare va fi şi nominalizarea efectivă şi atunci probabil că în cursul săptămânii viitoare probabil că se va stabili când anume are loc audierea, marţi sau miercuri", a explicat Mircovici.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a felicitat-o, marţi dimineaţă, pe Corina Creţu, el scriind pe pagina sa de Facebook că aceasta va ocupa funcţia de comisar european pentru Politici regionale. Ulterior, postarea de pe Facebook a fost ştearsă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că România va avea în CE un portofoliu "cu care n-o să ne fie ruşine" şi a arătat că lista vehiculată, în care pentru Corina Creţu apărea un portofoliu "neconvingător", a fost "o glumă lansată de la Bruxelles", de care premierul Ponta s-ar fi "speriat".

Premierul Victor Ponta declara, joi, că preşedintele Traian Băsescu a contestat propunerea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european, Ponta subliniind că dacă România nu va primi "cel mai important portfoliu", care fusese negociat deja, va fi cel mai ruşinos moment pentru ţara noastră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici