Conducerea PNL a discutat cu reprezentanţi ai ambasadelor despre votul prin corespondenţă

Conducerea PNL a avut marţi o întâlnire cu mai mulţi reprezentanţi ai ambasadelor în România, întrevederea axându-se, potrivit unui comunicat al liberalilor, "exclusiv" pe două teme: introducerea votului prin corespondenţă şi un schimb de opinii în legătură cu legi electorale similare în alte ţări.

99 afișări
Imaginea articolului Conducerea PNL a discutat cu reprezentanţi ai ambasadelor despre votul prin corespondenţă

Conducerea PNL a discutat cu reprezentanţi ai ambasadelor despre votul prin corespondenţă (Imagine: Răzvan Chirita/Mediafax Foto)

"Azi, conducerea PNL a avut o întâlnire cu mai mulţi reprezentanţi ai ambasadelor străine prezente în România. Întrevederea s-a axat exclusiv pe două teme de discuţie: propunerea legislativă a PNL privind introducerea votului prin corespondenţă şi un schimb de opinii în legătură cu legi electorale similare în alte ţări. PNL a făcut o prezentare a variantei de lege privind votul prin corespondenţă depusă în Parlamentul României şi a principalului motiv care a stat la baza acestui demers: asigurarea dreptului deplin la vot al tuturor cetăţenilor români. De asemenea, s-a discutat despre legi similare existente în ţări cu o democraţie consolidată, unde milioane de cetăţeni reuşesc să voteze chiar dacă sunt departe de ţara lor natală", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în urma întrevederii s-au stabilit mecanisme de consultare periodică între PNL şi reprezentanţii diplomatici acreditaţi la Bucureşti în vederea îmbunătăţirii legislaţiei electorale.

"Partidul Naţional Liberal îşi doreşte o corectă informare a tuturor asupra intenţiei introducerii votului prin corespondenţă. Este inadmisibil să se mai repete situaţii precum cele create la alegerile prezidenţiale din 2014, când zeci de mii de români au stat la cozile umilinţei pentru a-şi exercita dreptul fundamental la vot", se mai arată în comunicat.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici