Consilierul premierului Viorica Dăncilă: Bugetul pentru 2019 a fost construit pe un curs sub 4,7 lei/euro

Bugetul pentru 2019 a fost construit pe un curs sub 4,7 lei/euro, a declarat luni la România TV Darius Vâlcov, consilier al premierului.

3832 afișări
Imaginea articolului Consilierul premierului Viorica Dăncilă: Bugetul pentru 2019 a fost construit pe un curs sub 4,7 lei/euro

Consilierul premierului Viorica Dăncilă: Bugetul pentru 2019 a fost construit pe un curs sub 4,7 lei/euro

Vâlcov spune că evoluţia cursului din ultima perioadă, când leul a avut opt zile la rând minime istorice, este artificială.

„Toată această creştere este artificială. Încă nu s-a depistat şi probabil vom avea şi o analiză, după ce Consiliul Concurenţei va termina cu controlul la ROBOR, poate va începe şi un control pe aceste speculaţii pe curs, dacă sunt speculaţii pe curs. Până la urmă sunt afectate persoanele care au rate în euro. Şi statul trebuie să plătească anumite împrumuturi care au scadenţă în această perioadă şi costurile cresc în momentul în care euro creşte. Se va publica o ordonanţă care a fost adoptată în Guvern, care obligă Consiliul Concurenţei să vină cu rezultate în maxim 6 luni, iar Ministerul Finanţelor va face o solicitare către Consilul Concurenţei pentru a verifica modul în care a fost raportat ROBOR în ultimii trei ani”, a spus Vâlcov.

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că efectuează o investigaţie privind evoluţia ROBOR, în contextul apariţiei OUG 114 privind unele măsuri fiscale, care introduce taxa pe lăcomie.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici