Constantin: Alianţa PNL-PC va avea candidaţi comuni la alegerile din 2012 şi 2016

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, miercuri, că alianţa cu PNL, care se va numi probabil Alianţa de Centru-Dreapta PNL-PC, va avea candidaţi comuni la alegerile din 2012 şi 2016.

70 afișări
Imaginea articolului Constantin: Alianţa PNL-PC va avea candidaţi comuni la alegerile din 2012 şi 2016

Constantin: Alianţa PNL-PC va avea candidaţi comuni la alegerile din 2012 şi 2016 (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Constantin a precizat, totodată, că protocolul ce va fi încheiat de cele două partide pentru constituirea alianţei ar putea fi depus chiar luni la tribunal.

Membrii BPC al PNL au votat, miercuri, în unanimitate, propunerea preşedintelui Crin Antonescu privind încheierea unei alianţe politice cu Partidul Conservator.

Până acum, conservatorii aveau o alianţă cu PSD. Daniel Constantin a precizat că aceasta va fi "întreruptă" şi le-a mulţumit social-democraţilor pentru colaborare, iar lui Victor Ponta pentru eleganţa manifestată faţă de decizia PC de a se alia cu liberalii.

Constantin a spus că a fost mandatat ca în zilele următoare să negocoieze protocolul de colaborare cu PNL. Biroul Politic al partidului a convocat Consiliul Naţional pentru data de 10 ianuarie, pentru validarea alianţei cu PNL.

Daniel Constantin a menţionat că propunerea sa a plecat de la "un considerent ideologic", de poziţionare mai clară a PC pe eşichierul politic românesc, el precizând că partidul pe care îl conduce este un partid de centru-dreapta.

"Cred că este momentul să ne întoarcem acolo unde ne este locul, pe partea de centru-dreapta a eşichierului politic", a apreciat liderul PC.

"Este o alianţă solidă, zic eu, pe termen lung, cu posibilitate de prelungire până în anul 2019", a arătat el.

El a precizat că va fi "o alianţă deschisă", împreună cu PSD şi "poate şi cu UDMR", care să constituie o alternativă ce să poată da românilor speranţa că în România se poate trăi mai bine.

Daniel Constantin a adăugat, în acest sens, că în cursul zilei de miercuri va avea loc o întâlnire comună PC-PSD-PNL.

Întrebat care va fi procedura juridică de desfiinţare a alianţei cu PSD, Constantin răspuns că această alianţă "va fi întreruptă".

Daniel Constantin a arătat că, dacă propunerea sa va fi aprobată de Consiliul Naţional al partidului, protocolul cu PNL ar putea fi înregistrat la Tribunal chiar luni, în ziua desfăşurării acestui for de conducere al PC.

Întrebat care va fi titulatura acetei alianţe, Daniel Constantin a spus că sunt vehiculate mai multe variante, printre care şi "Alianţa de centru-dreapta PNL-PC".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici