Constantin Grăjdan, şeful ISC, îl "iartă" pe Năstase la patru zile după ce a fost numit de Ponta

Surpriză în dosarul "Trofeul calităţii": Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a înştiinţat, miercuri, instanţa care judecă recursul în dosar că NU se constituie parte civilă pentru că nu a suferit niciun prejudiciu financiar-contabil. ISC a depus, marţi, la dosarul "Trofeul calităţii", un document semnat de noul şef al instituţiei, Constantin Grăjdan, prin care arată că instituţia nu se constituie parte civilă în această cauză.

818 afișări
Imaginea articolului Constantin Grăjdan, şeful ISC, îl "iartă" pe Năstase la patru zile după ce a fost numit de Ponta

Constantin Grăjdan, şeful ISC, îl "iartă" pe Năstase la patru zile după ce a fost numit de Ponta (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Constantin Grăjdan, cel care a făcut această mutare-surpriză a fost numit de Victor Ponta în funcţie VINERI. Într-un comunicat al Guvernului remis gândul la sfârşitul săptămânii trecute, se preciza că "Primul-ministru, Victor Ponta a semnat decizia pentru numirea lui Constantin-Adrian Balaban-Grăjdan în funcţia de inspector general , cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C", scrie gandul.info.

Întrebat cum se explică faptul că la doar patru zile lucrătoare de la numirea sa în funcţie de către Victor Ponta a luat această decizie curajoasă, Constantin Grăjdan a dat un răspuns halucinant: "Am făcut acest lucru şi pentru că se împlinesc 150 de ani de când Alexandru Ioan Cuza a înfiinţat această structură".

Practic, prin adresa trimisă de Grăjdan, ISC renunţă la recuperarea sumei de 64.813.844.913 lei vechi prejudiciu constatat de procurorii DNA în rechizitoriu.

ISC a indicat raportul de expertiză contabilă care a conchis că, în urma organizării evenimentului denumit "Trofeul Calităţii în Construcţii", în bugetul instituţiei nu a fost înregistrat vreun prejudiciu. Totodată, ISC a arătat că evidenţele contractelor cu instituţia nu relevă înregistrarea vreunui prejudiciu financiar-contabil, cerând instanţei supreme să aibă în vedere şi raportul Curţii de Conturi privind activitatea inspectoratului pentru anul 2004.

În documentul depus la instanţă se mai arată că ISC nu a efectuat niciun fel de servicii de organizare a evenimentului "Trofeul Calităţii în Construcţii" şi că toate contractele invocate au fost încheiate de structuri organizatorice fără personalitate juridică aflate în subordinea inspectoratului, astfel că, neavând delegare de competenţe din partea ordonatorului de credite bugetare, acele convenţii sunt nule din punct de vedere juridic.

ISC a menţionat că structura bugetară a instituţiei nu avea aprobată posibilitatea legală de a încasa venituri rezultate din acest tip de activităţi şi că din evidenţele interne ale compartimentelor de specialitate nu rezultă înregistrarea vreunui prejudiciu financiar-contabil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici