Constantin: PC nu se opune propunerii PNL pentru Transporturi, nu sunt neînţelegeri în USL

PC nu se va opune nominalizării pe care o va face PNL pentru Ministerul Transporturilor, spune liderul conservatorilor, Daniel Constantin, potrivit căruia nu există neînţelegeri în USL în privinţa lui Nini Săpunaru.

201 afișări
Imaginea articolului Constantin: PC nu se opune propunerii PNL pentru Transporturi, nu sunt neînţelegeri în USL

Daniel Constantin (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Nu ne vom opune şi nu cred că s-a opus niciodată PNL la o nominalizare a PC. Nu ne vom opune nominalizării pe care o va face PNL. Este atributul PNL, cred că au toată responsabilitatea de a propune oameni valoroşi în fruntea Ministerului Transporturilor, au oameni valoroşi care pot să răspundă cerinţelor şi cred că va fi o chestiune de discuţie între PNL şi cel care conduce Guvernul, în speţă premierul Victor Ponta", a declarat, vineri, la Alba Iulia, liderul PC, Daniel Constantin, răspunzând unei întrebări.

Acesta a adăugat că neînţelegerile din USL privind nominalizarea unui ministru la Transporturi sunt "speculaţii".

"Sunt speculaţii. Nu ştiu dacă e o nemulţumire în interiorul alianţei, nu ştiu dacă nu a fost de acord premierul Ponta. Astea sunt lucruri care probabil că s-au discutat deja între domnul Ponta şi domnul Antonescu. Sigur că noi vom susţine poziţia PNL în ceea ce priveşte nominalizarea. În egală măsură, premierul, aşa cum de fiecare dată, are ultimul cuvânt în nominalizări, după consultarea, sigur, cu preşedintele partidului care propune. Eu sunt convins că nu sunt neînţelegeri şi că lucrurile vor fi clarificate duminică, după şedinţa PNL", a afirmat Daniel Constantin.

Daniel Constantin s-a aflat vineri într-o în vizită de lucru în judeţul Alba, el având întâlniri, în calitate de ministru al Agriculturii, cu şefii instituţiilor deconcentrate din subordinea Ministerului Agriculturii, cu producătorii şi fermierii din judeţ.

Totodată, Constantin a vizitat două societăţi de industrie alimentară din Alba şi o fermă de creştere a animalelor.

Deputatul PNL Nini Săpunaru a declarat, joi seară, că a fost sunat şi întrebat dacă acceptă propunerea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, către forurile de conducere ale partidului, de a prelua postul de ministru al Transporturilor, spunând că a fost de acord şi că a fost autorizat să anunţe acest lucru.

Surse politice declarau, vineri, pentru MEDIAFAX că premierul Victor Ponta nu este de acord cu propunerea ca Nini Săpunaru să preia postul de ministru al Transporturilor şi i-a cerut preşedintelui PNL, Crin Antonescu, o altă nominalizare pentru acest portofoliu.

Ulterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, pentru "Gândul", că nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea pentru Transporturi, precizând însă că "crede sincer" că Nini Săpunaru este o "propunere cu multe şanse de nominalizare" în BPN al PNL.

Propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor urmează să fie votată duminică în cadrul Biroului Politic Naţional prin vot secret.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici