Constantin: USD nu a consultat PNL când a propus ancheta parlamentară în cazul ASF

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că atât el, cât şi liderul UNPR, Gabriel Oprea, au fost consultaţi de premierul Victor Ponta privind demararea unei anchete parlamentare în cazul ASF şi şi-au dat acordul politic, el arătând că discuţia nu a existat şi în USL, cu liberalii.

331 afișări
Imaginea articolului Constantin: USD nu a consultat PNL când a propus ancheta parlamentară în cazul ASF

Constantin: USD nu a consultat PNL când a propus ancheta parlamentară în cazul ASF (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă a existat o discuţie cu PNL privind propunerea demarării unei anchete parlamentare în cazul ASF şi a salariilor din instituţie, Constantin a răspuns: "Nu. Eu am fost consultat de domnul prim-ministru, şi eu şi domnul Gabriel Oprea. Şi liderii USD şi-au dat acceptul pentru o astfel de decizie politică".

Constantin a precizat că în USL nu a existat o astfel de consultare pe această temă, el arătând că aceasta ar putea avea loc într-o viitoare întrevedere a liderilor USL.

"USL s-a întâlnit ieri informal. Nu a avut loc o astfel de discuţie. Probabil că va avea. Dacă va mai avea loc o discuţie a USL în perioada următoare, probabil că va avea loc discuţia aceasta şi acolo. Nu cred că liberalii se vor opune unei astfel de comisii", a spus Constantin.

Întrebat dacă şi pe viitor lucrurile de vor desfăşura în sensul unei consultări prealabile în USD, iar apoi şi în USL, Constantin a precizat: "Înţelegeţi ce doriţi. Eu cred că e un semn că funcţionează foarte bine USD".

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat marţi pentru MEDIAFAX că liberalii sunt de acord cu ancheta parlamentară propusă de USD în ceea ce priveşte activitatea ASF şi salariile personalului acestei instituţii.

"PNL este de acord cu această iniţiativă, nu cred că trebuie să fie un subiect tabu salarizarea în orice instituţie publică. Tocmai fiind un caz mediatizat e bine să se cunoască toate informaţiile", a declarat Pocora.

USD, formată din PSD, UNPR şi PC, propune realizarea unei anchete parlamentare privind activitatea ASF şi nivelul de salarizare din această instituţie.

"Ţinând cont de dezvăluirile apărute în ultima perioadă referitoare la activitatea şi nivelul de salarizare din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi de faptul că Autoritatea de Supraveghere Financiară este subordonată Parlamentului României, Uniunea Social Democrată este de acord cu realizarea unei analize, la nivelul Parlamentului României, referitoare la activitatea acestei autorităţi", se arată într-un comunicat al USD remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

"Considerăm că, printr-o astfel de anchetă, se vor putea clarifica aspectele sesizate la nivelul mass-media cu privire la câştigurile salariale ale conducerii ASF", mai precizează USD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici