Consulatul Onorific al Franţei la Timişoara, redeschis în prezenţa ambasadorului François Saint-Paul

Consulatul Onorific al Franţei la Timişoara a fost redeschis, marţi, în prezenţa ambasadorului François Saint-Paul, iar noul consul onorific este Cosmin Brânzan, directorul pentru România al unei companii franceze.

597 afișări
Imaginea articolului Consulatul Onorific al Franţei la Timişoara, redeschis în prezenţa ambasadorului François Saint-Paul

Consulatul Onorific al Franţei la Timişoara, redeschis în prezenţa ambasadorului François Saint-Paul (Imagine: Adi PiclisanMediafax Foto)

Consulatul Onorific al Franţei la Timişoara a fost redeschis în prezenţa ambasadorului acestei ţări în România, François Saint-Paul.

"Eu mă aflu la Timişoara pentru a reînfiinţa Consulatul Onorific. Aş vrea să mulţumesc României şi să adaug că deschiderea Consulatului de la Timişoara este un gest de încredere", a declarat François Saint-Paul.

Noul consul onorific al Franţei la Timişoara se numeşte Cosmin Brânzan, el fiind directorul pentru România al societăţii franceze de service Helpline.

Printre obiectivele pe care şi le-a propus noul consul se numără dezvoltarea secţiei de limbă franceză în cadrul Facultăţii de Medicină, dar şi susţinerea Timişoarei în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

"Un obiectiv important pe care ni-l propunem este să acordăm suportul Timişoarei pentru a căpăta rolul de Capitală Culturală Europeană", a declarat Cosmin Brânzan.

La redeschiderea consulatului au participat şi subprefectul de Timiş Zoltan Marossy, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş Călin Dobra şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Consulatul Onorific al Franţei la Timişoara a fost deschis în corpul D de la clădirile de birouri "City Business Centre" şi va funcţiona în fiecare marţi, cu programare, între orele 18.00 - 19.30, şi joi, tot cu programare, între orele 8.00 şi 9.00.

Consulatul de la Timişoara a mai funcţionat în perioada 2009-2013, când consul era Dan Bedros, fost preşedinte al Camerei de Comerţ Franceze în România şi director general al Alcatel-Lucent România.

În Timişoara trăiesc aproximativ o sută de cetăţeni francezi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici