Convenţia Românilor de Pretutindeni va fi organizată marţi la Iaşi

Cea de-a doua ediţie a Convenţiei Românilor de Pretutindeni, organizată cu prilejul aniversării a 165 de ani de la Mica Unire, va avea loc marţi, la Iaşi, anunţă eurodeputatul PMP Eugen Tomac.

210 afișări
Imaginea articolului Convenţia Românilor de Pretutindeni va fi organizată marţi la Iaşi

„Deputatul în Parlamentul European, Eugen Tomac, organizează, în data de 23 ianuarie 2024, cu prilejul aniversării a 165 de ani de la Mica Unire, cea de-a doua ediţie a Convenţiei Românilor de Pretutindeni. Evenimentul se va desfăşura la Iaşi, capitala Unirii, şi va reuni lideri ai comunităţilor româneşti din întreaga lume, reprezentanţi ai mediului academic, jurnalişti, lideri politici şi reprezentanţi ai statului român”, potrivit unui comunicat de presă.

Liderul PMP aminteşte că prima ediţie a Convenţiei Românilor de Pretutindeni a avut loc în anul 2020, la Parlamentul României.

„Evenimentul îşi propune să reunească români de pretutindeni, creând cadrul necesar pentru dialog şi colaborare”, potrivit sursei citate.

Discuţiile vor fi axate în jurul unor teme de interes pentru românii din vecinătate şi din Diaspora, printre care „România şi R. Moldova, împreună în Uniunea Europeană”, „Reprezentarea românilor de peste hotare în Parlamentul României. O lege care trebuie modificată”, „Războiul din Ucraina şi consecinţele lui asupra comunităţii româneşti din acest stat” şi „Unitate şi identitate pentru o Românie euro-atlantică”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici