Corlăţean: Nu sunt de acord cu linia directă cu ambasadele la Cotroceni

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, marţi, la Cotroceni, că nu este de acord cu instalarea unui sistem direct de comunicare la Cotroceni cu ambsadele României, solicitare fără precedent, el apreciind totodată că nu este bine ca în politica externă să se vorbescă pe două voci.

530 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Nu sunt de acord cu linia directă cu ambasadele la Cotroceni

Corlăţean: Nu sunt de acord cu linia directă cu ambasadele la Cotroceni (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat despre instalarea la Palatul Cotroceni a unui sistem de comunicare directă cu ambasadele României, Corlăţean a răspuns: "Ar fi fără precedent".

Titus Corlăţean a precizat că el personal nu este de acord cu instalarea unui astfel de sistem.

"Nu cred că atâta vreme cât intenţia este de a funcţiona instituţional corect, iar MAE este o instituţie care a funcţionat corect, trebuie să o ferim de bătăliile politice. Nu cred că dacă această instituţie îşi face datoria corect, nu cred că trebuie să recurgem la canale de comunicare separate. Este o chestiune fără precedent şi eu nu sunt de acord cu aşa ceva", a declarat Titus Corlăţean.

Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa că în curând va avea la Cotroceni un sistem de comunicare directă cu ambasadele României, pentru a evita situaţii care s-au petrecut în trecut, când mesajele sale nu au fost transmise, şi s-a arătat încrezător că în mandatul lui Corlăţean nu se va întâmpla aşa.

"Probabil, în cel mai scurt timp voi lua decizia să se instaleze şi la Cotroceni un sistem de comunicaţii direct cu ambasadele, pentru a preveni întâmplări pe care le-am trăit în care mesajul preşedintelui nu se transmite către misiuni diplomatice. Dacă voi constata că se menţine această tendinţă, vom comunica direct. Sper să nu fie cazul, odată cu venirea domnului ministru Corlăţean, dar dacă va fi cazul o voi face fără reţineri", le-a spus Traian Băsescu ambasadorilor români.

Preşedintele şi-a exprimat speranţa că nu vor mai fi cazuri de transfer de influenţă de la partid la misiunile diplomatice şi că nu va mai auzi de ambasadori şi consuli care răspund la comenzi de partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici