Corlăţean: România va trimite observatori la alegerile prezidenţiale din Ucraina, din 25 mai

România va contribui cu observatori la misiunile de monitorizare a alegerilor prezidenţiale din 25 mai 2014, a declarat ministrul de Externe, Titus Corlăţean, la reuniunea ministerială a Consiliului Europei, care a avut loc la Viena, între 5 şi 6 mai, informează MAE.

173 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: România va trimite observatori la alegerile prezidenţiale din Ucraina, din 25 mai

Corlăţean: România va trimite observatori la alegerile prezidenţiale din Ucraina, din 25 mai (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Reuniunea Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei, organizată la Viena, sub mandatul Preşedinţiei Austriei, a avut "ca punct distinct" pe agendă o dezbatere politică legată de evoluţiile din Ucraina.

În cadrul intervenţiei sale, ministrul român de Externe a reafirmat solidaritatea cu Ucraina şi a subliniat preocuparea României pentru "efectele destabilizatoare ale crizei din Ucraina pentru securitatea de pe continentul european, inclusiv pentru regiunea transnistreană a Republicii Moldova".

În ceea ce priveşte contribuţia specifică a instrumentelor Consiliului Europei la rezolvarea situaţiei din Ucraina, Titus Corlăţean a subliniat importanţa protecţiei drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv ale persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, temă de interes special pentru Bucureşti din perspectiva prezenţei unei numeroase comunităţi româneşti pe teritoriul acestui stat, se arată în comunicatul MAE.

De asemenea, şeful diplomaţiei a anunţat că România va contribui cu observatori la misiunile de monitorizare a alegerilor prezidenţiale din 25 mai 2014. Totodată, România va contribui financiar la Pachetul de măsuri imediate al Consiliului Europei, destinate Ucrainei, menite să sprijine promovarea reformelor constituţionale şi legislative şi consolidarea instituţiilor democratice din această ţară.

Potrivit sursei citate, în marja reuniunii ministeriale, Titus Corlăţean a discutat cu omologul de la Kiev, Andrei Deşciţa, pe tema evoluţiilor recente din statul vecin. Oficialul român a mai avut întâlniri bilaterale cu şefii delegaţiilor din Austria (Preşedinţia în exerciţiu a Comitetului Miniştrilor), Elveţia (Preşedinţia în exerciţiu a OSCE), Azerbaidjan, R. Moldova, Georgia, Marea Britanie, Serbia, Estonia, Germania, Turcia, Olanda, Norvegia, Bulgaria, Slovacia şi Italia, precum şi cu Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici