Cornel Şerban: Am folosit numele unor persoane publice, fără a fi autorizat

Fostul şef al DGIPI Cornel Şerban a declarat, miercuri, în instanţă, că îşi asumă răspunderea pentru faptul că în discuţiile cu ofiţerul Ion Motoc a invocat numele unor persoane cu funcţii importante în stat, menţionând că nu a fost autorizat în niciun fel să utilizeze acele nume.

649 afișări
Imaginea articolului Cornel Şerban: Am folosit numele unor persoane publice, fără a fi autorizat

Cornel Şerban (Imagine: Liviu Matei/Mediafax Foto)

De asemenea, fostul şef al DGIPI a subliniat că niciodată nu s-a abătut de la deontologie şi că nu a avut intenţia ca, prin acţiunile sale, să prejudicieze instituţia.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie îl audiază, miercuri, pe fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban, după ce ofiţerul DGA Petru Pitcovici a dat declaraţii în faţa magistraţilor.

Instanţa supremă a început audierile în acest caz cu Petru Pitcovici care a relatat împrejurările în care a ajuns a discuta cazul Popoviciu cu Motoc. Pitcovici a susţinut că era prieten de mai bine de zece ani cu Motoc şi Şerban, cu care a lucrat la IGPR.

Instanţa supremă a reluat, miercuri, dezbaterile în recursul procurorilor DNA la decizia de cercetare în libertate a fostului şef al DGIPI Cornel Şerban, a ofiţerului DGA Petru Pitcovici şi a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, procesul fiind amânat, în urmă cu două zile, din motive procedurale.

Dezbaterile au loc în şedinţă publică, după ce instanţa a respins cererea unui avocat privind declararea dezbaterilor ca nepublice, pe motiv că procesul presupune luarea în discuţie a unor acţiuni operative aflate în curs de desfăşurare legate de acest dosar.

Fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban, a încercat să-l ajute pe omul de afaceri Puiu Popoviciu să scape de acuzaţiile din dosarul Băneasa.

În acest sens, Şerban şi Pitcovici l-au contactat pe poliţistul de la DNA, Ion Motoc, care se ocupa de cauză şi care, ulterior, i-a denunţat pe cei doi.

Potrivit referatului cu propunerea de arestare preventivă, în discuţiile cu Motoc, Şerban a declarat că Puiu Popoviciu este o persoană "extrem de importantă" şi că "la el fac coadă să intre Băsescu şi Tăriceanu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici