Crin Antonescu, despre interceptările din dosarul Herţanu-Semcu: Singura mea discuţie cu Ponta şi Semcu era legată de distribuirea candidaturilor

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu, al cărui nume apare în stenogramele din dosarul Herţanu-Semcu, a declarat joi pentru MEDIAFAX că nu este implicat în niciun fel în dosar şi că discuţiile cu Victor Ponta erau politice şi vizau strict stabilirea candidaţilor USL pentru alegerile locale.

1072 afișări
Imaginea articolului Crin Antonescu, despre interceptările din dosarul Herţanu-Semcu: Singura mea discuţie cu Ponta şi Semcu era legată de distribuirea candidaturilor

Crin Antonescu, despre interceptările din dosarul Herţanu-Semcu: Singura mea discuţie cu Ponta şi Semcu era legată de distribuirea candidaturilor

"Nu are persoana mea în niciun fel legătură cu ceea ce face subiectul cercetărilor. Pasajul care este invocat din convorbirea domnului Semcu (Adrian Semcu, director al SC Hidro Prahova şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean - n.r.) poate să facă trimitere la o discuţie care într-adevăr ar fi avut loc între mine şi dânsul şi în care îl informam în legătură cu stadiul negocierilor pentru candidaturile la locale, în cadrul USL", a declarat Crin Antonescu pentru MEDIAFAX.

Fostul lider al PNL a mai spus că a avut acea discuţie cu Adrian Semcu în condiţiile în care acesta era preşedinte al PNL Prahova şi trebuia să stabilească listele de candidaţi pentru alegerile locale.

"În legătură cu contextul, n-am niciun fel idee, n-am niciun fel de legătură, nu pot să comentez, dar singura mea discuţie cu domnul Ponta şi cu domnul Semcu, care, repet, încă era preşedinte al organizaţiei, era legată de distribuirea candidaturilor pentru alegerile locale. Domnul Semcu era preşedintele organizaţiei Prahova, noi negociam la Bucureşti candidaturile pe liste comune pentru alegerile locale, iar discuţia la care face referire e foarte probabil legată de aceea că eu l-am informat despre tratativele cu domnul Ponta în legătură cu candidaturile la Prahova, cine candidează pentru preşedinte la Consiliul Judeţean, cine candidează pentru primar la Ploieşti. În sensul acesta probabil eu i-am spus domnului Semcu că îi spuneam domnului Ponta că vrem şi noi una dintre cele două poziţii şi că, din punctul meu de vedere, era de preferat candidatura la Consiliul judeţean, neavând un candidat foarte puternic pentru municipiul Ploieşti, pentru primărie", a mai spus Antonescu.

Fostul preşedinte al liberalilor a menţionat că, ulterior, după negocieri în cadrul USL, PNL nu a mai avut candidat la Prahova, iar la scurt timp după ce a avut loc discuţia interceptată de procurori Adrian Semcu a fost schimbat de la şefia filialei Prahova.

Numele fostului lider PNL Crin Antonescu şi cel al preşedintelui PSD Victor Ponta apar în stenogramele din dosarul Herţanu-Semcu, din discuţiile interceptate reieşind că aceştia ar fi fost informaţi şi ar fi vorbit despre contractele de lucrări din judeţul Prahova.

Procurorii DNA Ploieşti l-au reţinut, miercuri, pe Adrian Semcu, director al SC Hidro Prahova şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova în perioada 2008-2012, acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care sunt inculpaţi cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, deputaţii Sebastian Ghiță, Vlad Cosma şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi omul de afaceri Gheorghe Boeru, reprezentant al SC Romair Consulting SRL, firmă care a derulat afaceri cu SC Hidro Prahova SA, deţinută de Consiliul Judeţean Prahova, Boeru fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală.

În documentele procurorilor, obţinute de MEDIAFAX, se arată că, începând din 2010, anterior şi pe parcursul derulării procedurilor de achiziţie pentru contractele de servicii şi lucrări ce urmau să fie încheiate în cadrul proiectului cu fonduri europene "Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova", au existat discuţii şi înţelegeri între mai multe persoane influente şi cu importantă susţinere politică, privind realizarea intereselor vizând obţinerea, în mod ilicit, a unor sume de bani din plăţile efectuate de către beneficiarul proiectului, SC Hidro Prahova SA.

Anchetatorii susţin că banii urmau să fie primiţi, sub formă de comisioane, de la societăţile agreate, pe care fiecare dintre persoanele implicate urma să le sprijine în atribuirea contractelor prin exercitarea influenţei pe care o aveau la conducerea şi angajaţii SC Hidro Prahova SA, respectiv la reprezentanţii Ministerului Mediului şi Pădurilor cu atribuţii legate de derularea proiectului.

În documentele procurorilor sunt redate mai multe interceptări ale unor discuţii telefonice din 2010 şi 2011. Într-una dintre aceste discuţii, din 21 ianuarie 2011, dintre Adrian Semcu şi Nicoleta Catalina Bozianu, cei doi fac referire la fostul lider PNL Crin Antonescu şi preşedintele PSD Victor Ponta când discută despre încheierea contractului de "Asistenţă tehnică pentru managementul proiectului, proiectare, supervizare lucrări" din cadrul proiectului cu fonduri europene. Din discuţii rezultă că Antonescu ştia de " toate dedesubturile" lui Sebastian Ghiţă, iar acesta din urmă ar fi vorbit cu Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici