Cristian Preda: Abia în februarie se decide dacă se face Convenţia PDL. Congresul nu a fost decis azi

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat pentru MEDIAFAX că abia în februarie CNC al partidului va decide dacă se convoacă o Convenţie Naţională pentru alegerea unei noi conduceri a PDL, o decizie în acest sens nefiind luată vineri.

193 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Abia în februarie se decide dacă se face Convenţia PDL. Congresul nu a fost decis azi

Cristian Preda: Abia în februarie se decide dacă se face Convenţia PDL. Congresul nu a fost decis azi (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Decizia referitoare la congres nu va fi luată decât la sfârşitul lunii februarie, când CNC va decide dacă se face sau nu o convenţie. Convenţia nu a fost decisă astăzi. Abia în februarie se va decide dacă se convoacă Convenţia", a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Preda, care vineri a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL.

Cristian Preda a relatat că, de altfel, în discuţiile din Colegiul Director s-a propus iniţial ca în martie să fie organizată Convenţia Naţională, apoi în aprilie şi mai 2013.

"Am votat împotriva acestui calendar. Am considerat că există o urgenţă mai mare în analiza alegerilor şi că trebuie organizată mai rapid o Convenţie, nu atunci când se va uita scorul de la alegeri", a adăugat Cristian Preda.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că s-a decis ca pe parcursul lunii ianuarie şi februarie să se facă analize în fiecare organizaţie judeţeană, iar în 23 februarie să fie convocat Consiliul Naţional de Coordonare, care va stabili data unei Convenţii Naţionale extraordinare în luna mai.

Blaga a adăugat că la această convenţie vor participa 5.000 de delegaţi, care reprezintă cu adevărat punctul de vedere şi voinţa PDL.

Întrebat în legătură cu faptul că înaintea şedinţei lideri ai PDL pledau pentru demisia actualei conduceri, Blaga a răspuns: "Nu am avut niciun coleg în sală care să solicite acest lucru".

În şedinţa de vineri, singurele demisii au fost ale lui Cristian Preda, din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, şi Sever Voinescu, din funcţia de vicepreşedinte al partidului.

Cezar Preda, care anunţase luni că demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte, a revenit asupra demisiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici