Cristian Preda: PDL şi PNL atacă actorii coabitării. Au oare liderii lor şi o soluţie alternativă la coabitare?

Europarlamentarul Cristian Preda apreciază, într-o postare pe blog, că PDL şi PNL "atacă actorii coabitării", PNL vizându-l pe "partenerul de guvernare", iar PDL pe şeful statului, el întrebându-se dacă "au oare Blaga şi Antonescu şi o soluţie alternativă la coabitare".

330 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: PDL şi PNL atacă actorii coabitării. Au oare liderii lor şi o soluţie alternativă la coabitare?

Cristian Preda (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"De câteva zile, PNL a trecut guvernarea pe plan secund, pentru a afla răspuns la o singură întrebare: caută Ponta o altă majoritate? Zvonul acesta a fost lansat acum 2-3 săptămâni, iar PNL pare să se fi hotărât să testeze rezistenţa coaliţiei USL, folosind figura lui S.R. Stănescu, secondat de mereu disponibilii V. Ciorbea şi S. Ilieşiu. Testul a parcurs deja mai multe etape: scandal pe marginea unor presupuse interceptări ilegale, ameninţări cu moţiuni, invocarea unei guvernări fără protocol, apeluri la calm, scuze publice improvizate etc.", apreciază Preda, în textul postat vienri pe blog.

El menţionează că un răspuns este amânat pentru luni, dar apreciază că "probabil această criză e abia la început".

"PDL a lăsat critica guvernării pe plan secund, pentru a căuta la rându-i un răspuns, dar la o altă întrebare: se mai pot câştiga voturi atacându-l pe Traian Băsescu? După ce, în decembrie trecut, USL a fost răsplătit cu multe mandate atacându-l pe Traian Băsescu, acum, Blaga & co. speră în generozitatea alegătorilor făcând ceea ce făceau useliştii anul trecut. Deocamdată, cu jumătate de gură, criticând, de pildă, soluţia numirii procurorilor sau delegarea premierului la Consiliul European din 22 mai", mai scrie Cristian Preda.

El continuă spunând că "nu se ştie însă ce pregăteşte cel care în campania internă şi-a spus Unificatorul".

"Reunind cele două aspecte, descoperim că PDL şi PNL atacă actorii coabitării. Dar nu mai suntem în situaţia în care PNL îl înfiera pe Băsescu, iar PDL – pe dottore. Nu, în acest moment, rolurile s-au schimbat: acum, PNL îşi atacă partenerul de guvernare, iar PDL – pe şeful statului. Au oare Blaga şi Antonescu şi o soluţie alternativă la coabitare?", încheie Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici