Cristian Preda: Răspunderea pentru rezultatele catastrofale nu poate fi eludată. Soluţia: Convocarea Convenţiei partidului

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda susţine că responsabilitatea faţă de rezultatele catastrofale la alegeri nu poate fi eludată, singura soluţie fiind organizarea cât mai repede a unei Convenţii naţionale, el insistând asupra nevoii unui comportament raţional, şi nu a gesturilor teatrale.

476 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Răspunderea pentru rezultatele catastrofale nu poate fi eludată. Soluţia: Convocarea Convenţiei partidului

Cristian Preda: Răspunderea pentru rezultatele catastrofale nu poate fi eludată - congres rapid (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafaxfoto)

Preda scrie, pe blogul său, că, după anunţarea rezultatelor votului de duminică, mai mulţi membri PDL discută public despre ce-i de făcut.

În opinia sa, e firesc să fie aşa, câtă vreme îngijorarea e mare.

"Soluţia e una singură: convocarea unei Convenţii a partidului. O impune statutul, o impune decenţa politică elementară. Data ar trebuie stabilită cât mai repede, pentru că un partid în opoziţie nu are de ce să aştepte. Responsabilitatea faţă de rezultatele catastrofale din 9 decembrie nu poate fi eludată", susţine prim-vicepreşedintele PDL.

El consideră însă că Acum nu e nevoie de "gesturi teatrale, ci de comportament raţional".

"Ar fi o eroare, pe de altă parte, ca divizarea partidului, accentuată după Convenţia din 30 iunie, să fie sporită acum de dorinţa de revanşă. Solidaritatea e lucrul cel mai important de care are nevoie PDL în anii de opoziţie. Misiunea nu va fi uşoară", mai susţine Preda.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, întrebat despre o eventuală demisie din funcţie în urma rezultatelor la scrutinul parlamentar, că el şi-a dat demisia de la PDL Bucureşti în urma alegerilor locale din 2008, de la MAI, dar acum este "o situaţie mai complicată".

"Eu, când am pierdut alegerile pentru Bucureşti mi-am dat demisia, la Ministerul de Interne mi-am dat demisia, asta este o situaţie mai complicată", a spus Blaga.

În opinia sa, o convenţie extraordinară a partidului ar fi oportună în primăvară.

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi purtător de cuvânt al filialei PDL, a declarat, luni, că preşedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie să-şi depună mandatul, întrucât a existat un obiectiv de 24% la alegerile parlamentare, care nu a fost atins, aceasta fiind "o chestie de onoare", pentru a se porni discuţii privind o mişcare de dreapta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici