Cristoiu: Generalii către Klaus Iohannis: Dormiţi liniştit, Şefu! Cîştigăm noi alegerile pentru dvs!

"Generalii din instituţiile de forţă l-au asigurat că va cîştiga cu 80% şi dacă nici măcar nu se scoală din somn", scrie Ion Cristoiu, într-un editorial critic la adresa actualului şef de stat, în contextul participării acestuia la Ceremonia de întronare a Majestăţii Împăratul Naruhito al Japoniei.

19974 afișări
Imaginea articolului Cristoiu: Generalii către Klaus Iohannis: Dormiţi liniştit, Şefu! Cîştigăm noi alegerile pentru dvs!

Cristoiu: Generalii către Klaus Iohannis: Dormiţi liniştit, Şefu! Cîştigăm noi alegerile pentru dvs!

Redăm integral editorialul postat pe www.cristoiublog.ro

Se spune că o fotografie face cît o mie de cuvinte. De aceea multe fotografii, dintre cele care vorbesc de la sine, sînt publicate doar cu precizarea Fără cuvinte. Se presupune că privitorul – cititor sau telespectator – n-are nevoie de explicaţii suplimentare, date cu ajutorul cuvintelor, care nu sînt de nici un ajutor în astfel de cazuri.

Fotografia de mai sus a fost făcută la Recepţia dată la Tokio pentru invitaţi cu prilejul Ceremoniei de întronare a Majestăţii Sale Împăratul Naruhito al Japoniei.

La această ceremonie a participat şi Klaus Iohannis, cu soţia, evident, în perioada 21-22 octombrie 2019.

Cititorii vor observa şi fără să le spunem noi că:

Preşedintele şi-a atîrnat la gît un lanţ în genul celor pe care şi le atîrnă regii şi împăraţii din Africa, parveniţi în Palate direct din triburi. E vorba de colanul principalei distincţii a României. Klaus Iohannis n-o deţine.O poate purta însă pe parcursul mandatului. De ce şi-a atîrnat el ditamai lanţul unei decoraţii care nu era, totuşi, a Japoniei? Cred că din nevoia de a avea şi el ceva spînzurat la gît, precum regii şi regişorii veniţi buluc la sindrofie.

Carmen Iohannis se vrea Tinerică îndiferent de loc, timp şi protocol. A optat pentru o înfăţişare provocatoare: adîncitura dintre sîni vizibilă, un umăr dalb dezgolit de breteaua care cade leneş şi promiţător. Aşa cum a scris presa Prezidenţială, a fost din nou Răvăşitoare. Şi va fi Răvăşitoare în vecii vecilor, Amin!

Preşedintele o ţine de mână. Să ştim noi că iubirea lor e la fel de tînără ca şi pe vremea cînd el o curta descins de pe bicicletă.

Cercul făcut cu roşu marchează o pată de sos. Aşa spun cei care mi-au dat poza. Nu confirm, nici nu infirm. Chestiunea petei rămâne spre dezlegare istoricilor viitorului. Ca unul dintre momentele mandatului de cinci ani în care Klaus Iohannis s-a remarcat prin ceva.

Participarea la ceremonia de la Tokio a fost fără îndoială unul dintre acele voiaje pe seama statului din care Klaus Iohannis şi-a făcut un privilegiu, absent din Constituţie. Putea rezista cuplul Klaus- Carmen tentaţiei de a nu-şi face poze de album cu participarea la întronarea Împăratului Japoniei? În cei cinci ani de mandat, Klaus Iohannis a ales cele mai inutile vizite externe pentru România, dar în acelaşi cele mai costisitoare pentru bugetul ţării. Vor urma cinci ani de voiaje pe seama statului. Unde vor mai merge cei doi? Poate în cosmos, că tot e la modă voiajul în cosmos printre miliardarii lumii?

Ne aflăm în plină campanie electorală. Toţi candidaţii la preşedinţie aleargă prin ţară, se întîlnesc cu poporul, merg la toate emisiunile de confruntare electorală, într-un cuvînt muncesc de le ies ochii din cap. În acest timp, Klaus Iohannis se ţine de mînă cu nevasta hăt- departe de ţară, la o succesiune de petreceri. Puţin îi pasă că vin alegerile prezidenţiale. Generalii din instituţiile de forţă l-au asigurat că va cîştiga cu 80% şi dacă nici măcar nu se scoală din somn. Dormiţi liniştit, Şefu, i-au zis ei în stilul de Pristanda al lui Pahonţu, cîştigăm noi pentru dvs!

Taguri:
cristoiu,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici